BİLGİTalent Fest’te öğrenci ve mezunlar iş dünyasına yön verenlerle buluştu

İstanbul Bilgi Üniversitesi “BİLGİTalent Fest” kapsamında öğrenci ve mezunlarını iş dünyasına yön veren isimlerle buluşturdu. “Değişime Uyum Sağla” temasıyla 24-25 Mayıs tarihlerinde santralistanbul Kampüsü’nde gerçekleşen BİLGİTalent Fest’te öğrenci ve mezunlar farklı sektörlerin önde gelen firmalarıyla birebir görüşme ve uzman konuşmacıları dinleme imkânı buldu

İstanbul Bilgi Üniversitesi Küresel Yetenek Yönetimi Merkezi (BİLGİTalent) tarafından düzenlenen BİLGİTalent Fest 24-25 Mayıs tarihlerinde santralistanbul Kampüsü’nde “Değişime Uyum Sağla” temasıyla gerçekleşti. Öğrencilere ve mezunlara yetenekleri ve hedefleri doğrultusunda geleceklerini planlamaları için yol göstermeyi hedefleyen festivale ulusal ve uluslararası 80’in üzerinde kurum katıldı. Festivale birçok farklı sektörün önde gelen firmalarından uzman isimler katılım göstererek deneyimlerini paylaştı.

Uzmanlar pandeminin çalışma hayatına getirdiği değişim, çalışma hayatının geleceği, iletişim, pazarlama ve insan kaynakları alanlarındaki yenilikler, geleceğin meslekleri ve iş yeri kültürü ile 21. yüzyılın çalışma modelleri ve dijital dönüşüm gibi konuları ele alarak öğrenci ve mezunlara, geleceklerini planlamaları noktasında ışık tuttu. Öğrenci ve mezunlar alanında uzman isimlerle birebir görüşmeler gerçekleştirme, iş görüşmeleri yapma, staj olanakları hakkında bilgi alma fırsatı buldu.

BİLGİTalent Fest’in ilk gününde Türk Telekom Profesyonel Hizmetler Yönetimi Müdürü Seza Tunay Özatay ve SOCAR Kurumsal İnsan Kaynakları Yöneticisi Burcu Işık teknolojik ilerlemelerle birlikte çalışma ve iş modellerinin dönüşümü üzerine seminerler verdi.

TOFAŞ Satın Alma Müdürü ve TÜSMOD Binek Otomotiv Sektör Başkanı Akın Ergür, MLPCARE Sağlık Grubu Tedarik Zinciri Direktörü Dr. Mustafa Işık ile Satınalma ve Dış Ticaret Danışmanı, ICF Sertifikalı Koç Göksun Gözüdok ise satın alma ve tedarik zinciri yönetiminde dijital dönüşüm üzerine konuştu. Pandeminin tedarik zincirleri üzerindeki etkilerinin de ele alındığı seminerde, öğrenciler iş hayatında sorunlara yaratıcı çözümler bulmanın önemini alanında deneyim sahibi, uzman isimlerden dinledi. Gözüdok, iş hayatında ortaya çıkan sorunlara sürdürülebilir çözümler geliştirebilmenin üreticiden tüketiciye tüm paydaşların faydasını gözetmekle mümkün olduğunu dile getirdi.

‘Yaptığınız işte seveceğiniz alanları keşfedin’

Festivalin ikinci gününde Microsoft Türkiye, Israil, Güney Afrika Satış Direktörü Özge Bozkurt Doyuran “Her şey hayal etmekle başlar” temalı konuşmasıyla öğrencilerin kariyer seçimleri ve hedeflerine ışık tuttu. “Değişim bizi dönüştürdü mü?” başlıklı bir sunum yapan Doğuş Holding Chief Brand Officer Didem Erbatur ise öğrencilere “seveceğiniz işi yapın” demektense, “yaptığınız işte, seveceğiniz alanları keşfedin” tavsiyesinde bulundu.

‘Gelişim için değişim gerekiyor’

Anadolu Efes Satış Stratejileri Direktörü Burç Kurtoğlu, “İş hayatım boyunca, bir koltukta iki yıldan uzun süre kalmamam gerektiğini, değişimin gelişim için gerekli olduğunu öğrendim. Bugüne kadar birçok farklı rolde görev yapmış olmamın kariyerime olumlu yansımaları oldu” ifadeleriyle öğrencilerin farklı deneyimler kazanmasının ve hayat boyu öğrenmenin öneminin altını çizdi.

Turkcell CHRO Ali Rıza Esmen ise değişime ayak uydurmanın hayati önem taşıdığını belirterek “Büyük markalar dahi değişimi yakalayamazsa ölüyor, insanların da bu yüzden öğrenmeyi hiç bırakmaması gerekiyor. Dünyada ne kadar insan varsa o kadar yetenek var, önemli olan bunu ortaya çıkarabilmek” diye konuştu.

‘Veri bilimi, yazılım ve kodlama geleceğin iş dünyasına yön verecek’

Kuveyt Türk Strateji ve İnovasyon Grup Müdürü Selman Ortaköy ise dijital dönüşümün hız kazanmasıyla, geleceğin iş dünyasında veri bilimi, yazılım ve kodlamanın öne çıkacağını dile getirerek, öğrenci ve mezunlara iş hayatında aranan kişiler olmanın yolunun bu alanlarda donanım ve deneyim kazanmaktan geçtiği yönünde tavsiyede bulundu.

KPMG Türkiye Teknoloji Hizmetleri Direktörü Engin Şayan’ın da dijital dönüşüm, çalışma modellerindeki değişim konularında deneyimlerini paylaştığı festival kapsamında BİLGİ Psikoloji Kulübü ve Psikoloji Ağı Platformu işbirliğiyle “Psikoloji’de Kariyer” başlıklı panel de gerçekleşti.

İş görüşmeleri ve atölyeler yapıldı

Ulusal ve uluslararası 80’i aşkın kurumun katıldığı BİLGİTalent Fest’te öğrenciler ve mezunlar birçok farklı sektörün önde gelen firmalarıyla birebir görüşme, CV’lerini sunma ve firma yetkilileriyle networking yapma imkânı buldu. Mülakat için ayrılan alanlarda iş görüşmeleri gerçekleştirildi. Festival boyunca, AKİK İnsan Kaynakları ve DISCPROFIL Kurucusu, Davranış Envanteri Danışmanı Barış Ak öğrenci ve mezunlarla kişilik envanteri atölyesi gerçekleştirdi. Atölyede öğrenci ve mezunlar kişilik analizleri hakkında bilgi sahibi olarak kariyer seçimleri için yol haritası oluşturdu. Festivalin ikinci günü ise Stratejik Gelişim ve Marka Koçu Burcu Şen tarafından gerçekleştirilen Geleceği Tasarlama Atölyesi de katılımcılara geleceği planlamanın ipuçlarını sundu.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.