Bilecik Pazaryeri’nde görevden alınan muhtarın eşi muhtar seçildi

Bilecik’in Pazaryeri ilçesinde görevden alınan Burçalık Köyü muhtarının yerine seçimlerde aday olan muhtarın eşi köye muhtarı seçildi. Pazaryeri’nde ilk kadın belediye başkanından sonra kadın köy muhtarını da seçti.

Pazaryeri Gündem / BİLECİK (İGFA) – Pazaryeri ilçesine bağlı 69 seçmenin bulunduğu Burçalık Köyü Muhtarı İbrahim Demir’in görevden alınmasıyla köyde muhtarlık seçimleri yapıldı.

Seçimlere üç muhtar adayı ile giren Burçalık Köyü halkı kadın aday olan Sabriye Demir’i 27 oy ile muhtar yaptı.

Burçalık köyünde 54 seçmen oy kullanırken, sandıktan Sabriye Demir’e 27 oy, diğer adaylar Sedat Kurucan’a 19 oy, Hilmi Mut’a ise 6 oy çıktı.

Pazaryeri ilçesine ilk kez kadın muhtar seçilen Sabriye Demir’i ilk tebrik Kadın Belediye Başkanı Zekiye Tekin ve İl Genel Meclisi Üyeleri Alaattin Emral ile Mehmet Pulat’tan geldi.

Pazaryeri Belediye Başkanı Zekiye Tekin, köyün kadınlarının Sabriye ablalarına sahip çıktığını belirterek, hayırlı olmasını diledi. “Bizde belediye olarak her zaman ablamızın muhtarımızın yanındayız” diyen Başkan Tekin, “İlçemize ve Burçalık köyümüze hayırlı olsun. Bir sonraki seçimlerde kadın adayların artmasını diliyoruz” diye konuştu.

Muhtar seçilen Sabriye Demir ise, bir kadın olarak köylerine muhtar seçilmekten mutlu ve gururlu olduğunu söyledi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.