Bien Academia, 2021 -2022 eğitim öğretim yılında 1000 öğrenci ile buluştu

Türkiye ve dünya yapı sektörünün önemli oyuncularından Bien, “Bien Academia” kapsamında üniversite öğrencileri ile bir araya gelmeye devam ediyor. 2021 -2022 eğitim öğretim yılında yaklaşık 1000 üniversite öğrencisi ile bir araya gelen Bien, yeni eğitim öğretim yılında da farklı üniversitelerde öğrenci buluşmalarına devam edecek. Sektörün nitelikli insan kaynağı sorununa da odaklanan Bien, öğrenciler için staj programı da hayata geçirecek.

Tasarımdaki öncü kimliği ve çevreci yaklaşımıyla adından söz ettiren Bien, kurduğu Bien Academia ile geleceğin mimar ve mimar adaylarıyla buluşarak, seramik sektörünün dinamiklerini ve mesleki incelikleri anlatarak gençleri geleceğe hazırlıyor. Bien Academia kapsamında; Bien Marka ve İletişim Müdürü Ali Naci Ülkü ve Bien Teknik Hizmetler Şefi Cenk Senotay’ın yaptığı sunumlar ve sohbetlerle yaklaşık 1000 öğrenci ile buluşan Bien, hayata geçirmeyi planladığı staj programıyla da sektörün nitelikli insan kaynağı sorununa çözüm üretecek.

“Staj programı hayata geçirmeyi planlıyoruz”

Konu hakkında görüşlerini paylaşan Bien Direktör’ü Serkan Önem, “Bien olarak gücümüzü ve ilhamımızı gençlerin enerjisinden alıyor, aynı şekilde gençleri geleceğimiz olarak görüyoruz. Hem ülkemizin hem de gençlerimizin geleceklerini düşünerek, sektörümüz adına sosyal sorumluluk üstlendiğimiz Bien Academia ile sanayi-üniversite iş birliğine öncü olurken, bir yandan da gençlerin hayatına dokunuyoruz. Buluşmalarımızla öğrencilerin okul yıllarındayken sektör temsilcileriyle bir araya gelmelerine yardımcı olarak kariyer yolculuklarında onların bir adım öne çıkmalarını sağlıyoruz. Aynı şekilde sektör temsilcilerimiz de genç fikirlerle buluşarak, ürün, eğitim ya da insan kaynakları tasarımlarına yön veriyor. Herkes için önemli katkıları olan Bien Academia’nın etki alanını daha da artırmak adına kısa süre içinde staj programı hayata geçirmeyi planlıyoruz. Staj programımızla sektörün nitelikli insan kaynağı ve deneyimli çalışan sorununa odaklanacağız. Staj programımızda öğrencilere, sektörün ihtiyacı olan gereksinimleri ve eğitimleri vermeyi hedefliyoruz. Ayrıca üniversite-sektör iş birlikleri geliştirerek, öğrencileri mezuniyet sonrası kısa sürede istihdama kazandırmayı amaçlıyoruz”

“Yıl içinde birçok üniversiteden bine yakın öğrenci ile bir araya geldik”

Bien Marka ve İletişim Müdürü Ali Naci Ülkü; “Seramik sektörünün dinamiklerini ve mesleki inceliklerini anlatarak, öğrencilerin sorularını yanıtlamak ve öğrencileri sektöre daha hızlı adapte etmek adına kurduğumuz Bien Academia ile yıl içinde birçok üniversiteden bine yakın öğrenci ile bir araya geldik. Bu doğrultuda 2021-2022 eğitim öğretim yılının ilk döneminde; İstanbul Teknik Üniversitesi, Kültür Üniversitesi, Okan Üniversitesi ve Samsun 19 Mayıs Üniversitesi mimarlık, iç mimarlık bölümlerinden yaklaşık 400 öğrenci ile buluşma fırsatı elde ettik. İkinci dönem ise Gebze Teknik Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Yeditepe Üniversitesi, Medipol Üniversitesi ve Beykent Üniversitesi öğrencileri ile buluşarak, sunum ve sohbetlerimizle öğrencilerin akademik eğitim dışında da sektör hakkında fikir sahibi olmalarını sağladık. Bien Academia kapsamında bir sonraki eğitim döneminde de birçok farklı üniversiteden çok sayıda öğrenci ile bir araya gelerek, sanayi-üniversite bağlarını daha da güçlendireceğiz” şeklinde konuştu.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.