“Bi’Dünya Müzede, Bi’ Dünya Müzik”

Osmangazi Belediyesi’nin Milli Eğitim Bakanlığı ile ortaklaşa düzenlediği programda, 80 ülkeden öğrencinin eğitim gördüğü Uluslararası Murad Hüdavendigar Anadolu İmam Hatip Lisesi’ öğrencilerinden oluşan “Bi’ Dünya Türk Müziği Korosu”, muhteşem bir konsere imza attı.

Osmangazi Belediyesi tarafından eğitim dünyasına kazandırılmasının ardından farklı alanlarda birçok projeye imza atan Uluslararası Murad Hüdavendigar Anadolu İmam Hatip Lisesi, yine çok ses getirecek bir ilki gerçekleştirdi. Farklı ülkelerin farklı kültürlerinden gelen öğrencilerin bir araya geldiği Bi’ Dünya Türk Müziği Korosu, 3 aylık çalışmalarını renkli bir konserle taçlandırdı. Burkina Faso’dan Avusturya’ya, Togo’dan Kenya’ya kadar birçok ülkeden 58 öğrencinin oluşturduğu koro, Türk Sanat Müziği’nin sevilen eserlerini solo ve koro halinde seslendirdi.

Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’nde gerçekleşen konsere; Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın yanı sıra Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in eşi Nebahat Özer, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İl Milli Eğitim Müdürü Serkan Gür, ilçe milli eğitim müdürleri, şube müdürleri, okul müdürleri ile çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.

Programın açılış konuşmasını yapan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, ‘Bi’ Dünya Müze’ içerisinde ‘Bi’ Dünya Müzik’ için bir araya geldiklerini söyledi. Başkan Dündar, “Açıldığı günden bu yana 137 ülkeden 1 milyon 400 civarında ziyaretçiye kapılarını açan müzemiz, kısa sürede tüm dünyanın gözbebeği oldu. Milli Eğitim Bakanımız Mahmut Özer de, burayı gezdiğinde çok etkilendi. Müzenin, Türk gençliğine ve yerli milli eğitimde önemli bir kilometre taşı olacağını söyledi. Bu vesileyle, burada önemli bir kitap çalışması yapıldı. İnşallah, gençlerimiz geçmişini bilerek geleceğe ufuk açacak” dedi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.