“Beyaz Toros” pankartının açılması gayet doğal! Zafer Partisi’nden profesyonel provokasyona destek

Olaylı geçen Bursaspor-Amedspor maçında tribünlerde açılan “Beyaz Toros” ve “Yeşil” kod adlı Mahmut Yıldırım pankartları profesyonel provokasyon tepkilerine yol açtı. Afişlere ilişkin soruşturma başlatılırken skandal olaya destek mesajı yayınlayan Zafer Partisi Bursa İl Başkanlığı, Toros’un Bursa fabrikasında üretilen bir marka olduğunu ve pankartın açılmasının “doğal” olduğunu savundu.

Dün Bursasporluların Amedspor takımına yönelik, kaldıkları otelde başlayan saldırılar, statta da devam etti. Maç öncesi ısınmaya çıkan iki takım futbolcuları arasında arbede yaşandı. Tribünlerdeki Bursasporlu taraftarlar 90’lı yıllarda faili meçhul cinayetlerle özdeşleşen “Beyaz Toros” ve “Yeşil” kod adlı Mahmut Yıldırım’ın pankartlarını açtı. Taraftarlar sahaya bıçak ve mermi attı.

“Vatanına göz dikeni ez oğlu’ Biz geldik, siz neredesiniz?” yazılı pankartla stada gelen Zafer Partisi’nin Bursa İl Başkanlığı, Twitter hesabından paylaştığı mesajında da alaycı ifadeler kullandı.

blank

Mesajda şunlar kaydedildi: “Renault Toros, 1989-2000 yılları arasında Oyak Renault’un Bursa’daki fabrikasında, yıllarca Bursasporlu ve Bursalı işçi ve emekçiler tarafından üretilmiş bir otomobil markasıdır. Bu bağlamda Bursaspor tribünlerinde Beyaz Toros pankartı açılması gayet doğaldır.”

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.