Beşiktaş’ın efsane dönemi “Kolej Havası” vizyona girmeye hazırlanıyor!

İki dahi müzisyen Yavuz Çetin ve Kerim Çaplı’nın hikayelerinin ölümsüzleştiği ‘Blue’ belgeseliyle adından söz ettiren ekip yeni bir proje ile sinema ve futbolseverleri buluşturmaya hazırlanıyor. Bu kez Türkiye futboluna damga vurmuş ve Metin-Ali-Feyyaz ile özdeşleşen Beşiktaş Futbol Takımı’nı ele alan ekip ‘Kolej Havası’yla izleyicinin karşısına çıkacak.

blank

‘Kolej Havası’, Beşiktaş’ın futbol tarihinin en parlak dönemlerinden birine imza atan, 1989-92 yılları arasında üst üste 3 şampiyonluk kazandığı takıma odaklanıyor. Serpil Hamdi Tüzün’ün kurduğu Özkaynak Düzeni ile başlayıp Süleyman Seba’nın temsil ettiği değerlerle yoğurulan bu ekibin hikayesinin köklerine iniyor. İzleyicileri; sporda centilmenliğin, takımdaşlığın mütevazılığın paradan ve şampiyonluktan önce geldiği günlere uzanan bir yolculuğa çıkartarak Türkiye futbolunun bugünkü sorunlarının altını çizmeyi amaçlıyor.

‘Kolej Havası’nın Afişi Yayınlandı!

Yönetmenliğini Sertan Ünver’in, yapımcılığını Güverte Film’in üstlendiği ‘Kolej Havası’ belgeselinin afişi yayınlandı. Metin Tekin, Feyyaz Uçar, Rıza Çalımbay, Mehmet Özdilek gibi efsane futbolcuların yanı sıra filmde Zafer Algöz ve Feridun Düzağaç gibi sanatçılar da Beşiktaş taraftar ilişkisine ve dönemin atmosferine dair anılarıyla yer alıyorlar.

‘Kolej Havası’, Beşiktaşlı olmanın ne demek olduğuyla birlikte Türk futbolunun dünü ve bugününü gözler önüne seriyor. İyi bir insan olmanın ve sporu sevgi, saygı, dostluk içinde insan hayatına dahil etmenin önemini vurgulayan belgesel, 6 Eylül’de Türkiye’de vizyona girmeye hazırlanıyor.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.