Beşiktaş yuvasına galibiyet ile döndü

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig’in 28. haftasında yeni stadı Vodafone Arena’daki ilk maçında Bursaspor ile mücadele etti.

Beşiktaş, Arena’daki ilk maçında Bursaspor’u 3-2 yenerek yeni evine güzel bir açılış yapmış oldu. Siyah beyazlılar, bu galibiyetle Fenerbahçe ile puan farkını maç fazlasıyla 6 puana çıkarmış oldu.

QUARESMA ŞOVLA BAŞLADI

Yeni stadında taraftarının yoğun desteğiyla maça başlayan Beşiktaş, müthiş bir baskı kurdu. İlk dakikaların yıldız Quaresma’nın önce rabona ardından da trivela ile yarattığ pozisyonlar sonrasında konuk Bursaspor oldukça zorlandı. İlk gol de çok gecikmeden geldi.

TARİHİ GOL GOMEZ’DEN

22. dakikada siyah beyazlılar, hazırlanış bakımından nefis bir golle öne geçti. orta sahadan üstüste paslar sonunda Sosa’nın ara pasına hareketlenen Mario Gomez, kaleci Harun’dan sıyrılıp topu boş kaleye göndererek, Beşiktaş’ı 1-0 öne geçirdi. Bu gol, Arena’da atılan ilk gol olarak tarihe geçti.

YANIT GECİKMEDİ

Ancak konuk takım bu gole çok çabuk yanıt verdi. 28. dakikada Batalla’nın gönderdiği pasın ardından topla buluşan Traore, Tolga’nın yanından topu filelere göndererek skoru eşitledi.

BEŞİKTAŞ FITIRNA GİBİ

İlk yarı bu skorla sona ererken, 2. devre çok hızlı başladı. Önce Gomez net bir fırsatı kullanamadı, ardından Deniz Yılmaz’ın şutu direkten döndü. Beşiktaş da aradığı gole 52. dakikada ulaştı. Sosa’nın şutunda seken topa Atiba dokundu, Harun’un çeldiği topu tamamlayan Alexis oldu. İspanyol futbolcu, böylece siyah beyazlı formayla ilk golünü atmış oldu. Beşiktaş 58. dakikada farkı ikiye çıkardı. Ceza sahasında Sosa yerde kaldı, Barış Şimşek penaltı noktasını gösterdi. Atışı kullanan Gomez, Harun’u geçemedi ama tamamlayan yine kendisi oldu: 3-1.. Alman yıldız böylece 21. golüne imza atmış oldu.

STRESLİ DAKİKALAR

Beşiktaş, 3-1’den sonra da konrtol bırakmadı. Ancak Bursaspor da hızlı çıkışlarıyla etkili olmaya çalıştı. Bu atakarldan birinde 71. dakikada konuk takımın 2. golü geldi. Sağ kanattan yapılan ortada topu kontrol eden Stoch, çaprazdan sert vurdu ve bu sezonki ilk golüyle skoru 3-2’ye getirdi. Beşiktaş, kalan dakikalarda üstünlüğünü korudu ve maçı 3-2 kazandı. Siyah beyazlılar, böylece hem yeni evine mutlu bir şekilde merhaba demiş oldu, hem de Fenerbahçe ile puan farkını 6’ya çıkarmış oldu.

Bu arada maçın bitş düdüğüyle birlikte Quaresma ve Hosagai kırmızı kart gören isimler oldu.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.