Bergama Çok Katmanlı Yönetim Planı’na İZKA’dan destek alındı

Başkan Koştu; “Şehrimizin önümüzdeki yüzyılını hazırlarken tüm kaynakları etkin kullanıyoruz”

UNESCO Dünya Mirası Bergama’nın 2022-2027 Çok Katmanlı Kültürel Peyzaj Alanı Yönetim Planı, İzmir Kalkınma Ajansı ile işbirliği içerisinde hazırlanacak. Bergama’nın önümüzdeki yüzyılını hazırlarken doğru strateji ve planlama ile tüm kaynakların etkin kullanılmasına dikkat edildiğini belirten Belediye Başkanı Hakan Koştu, “Hazırladığımız proje önerimiz Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü’ne bağlı olan İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) tarafından desteklenmeye hak kazandı” dedi.

DESTEKLENMEYE HAK KAZANAN 13 PROJEDEN BİRİSİ, BERGAMA İÇİN İSE İLK PROJE OLDU

2022-2027 Bergama Çok Katmanlı Kültürel Peyzaj Alanı Yönetim Planı’nı içeren projenin, İzmir ili sınırları içerisinde desteklenmeye layık görülen 13 projeden birisi olduğunu açıklayan Belediye Başkanı Hakan Koştu, “UNESCO Bergama Alan Başkanlığı’mız kadim şehrimiz için önemli projeler yapmakta ve yürütmektedir. İZKA’dan aldığımız destek de bu yönde olan projelerdendir. Bu projemiz, aynı zamanda belediyemizin direkt yürütücüsü olarak İzmir Kalkınma Ajansı’ndan kazanmış olduğu ilk proje desteği olma özelliği taşıyor” dedi.

TÜM PAYDAŞLARLA KATILIMCI AÇIK BİR EYLEM PLANI HAZIRLANACAK

Hazırlanacak Yönetim Planı kapsamında elde edilecek olan çok yıllı eylem planının tüm paydaşların katkı ve katılımına açık bir çerçeve sunacağını yaptığı açıklamasında belirten Başkan Hakan Koştu, “Bergama Çok Katmanlı Kültürel Peyzaj Alanı Yönetim Planı koruma teması ile hazırlanacak. Stratejik bir belge özelliği taşıyacak. Yürürlükte kalacağı yıllar içerisinde alanın korunması, sosyal ve ekonomik yapının alan ile etkileşiminin artırılması, alanın karşı karşıya kaldığı risklerin önlenmesi ve azaltılması sağlanacak. Ziyaretçi yönetim çerçevesinin oluşturulması ve yönetim kapasitesinin geliştirilmesi konularında yol gösterici bir belge olacak” dedi.

BERGAMA DEĞERLERİ KORUNMASI VE YEREL NÜFUSUN TURİZM GELİRLERİNİN ARTIRILMASI HEDEFDE

2022-2027 Bergama Çok Katmanlı Kültürel Peyzaj Alanı Yönetim Planı’nın onaylandığı yıldan itibaren 5 yıl boyunca yürürlükte kalacağını belirten Başkan Hakan Koştu, “Yönetim Planı ile; alanın, Bergama kültürel mirasının korunma etkinliğinin sürdürülmesi birinci önceliğimiz olacak. Miras alanı ile etkileşen hemşehrilerimizin alandan elde ettiği turizm gelirinin arttırılmasını hedefliyoruz. Ulusal ve uluslararası ziyaretçilerin alan ziyaretinden elde ettiği yararın arttırılması, alanın ulusal ve uluslararası bilinirliğinin ve tanıtımının etkinleştirilmesi konularında katma değer oluşturmasını ön görüyoruz” dedi

BİRLİKTE KARAR ALMA VE UYGULAMA SÜREÇLERİ GELİŞTİRİLECEK

Yönetim Planı hazırlık sürecinde katılımcı bir çerçeve ile hareket edileceğine işaret eden Başkan Koştu, “ Paydaşların Bergama Çok Katmanlı Kültürel Peyzaj Alanı’nın yönetim sürecine katılımlarının sürdürülebilir olmasını sağlayacağız. Birlikte karar alma, uygulama süreçlerini izleme, ortak projeler gerçekleştirme konularında paydaşlarımızın kapasitesini olumlu yönde geliştirmiş olacağız” dedi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.