Beren Saat: İtirafımdan sonra birçok kadının dili çözüldü

Şarkıcı Kenan Doğulu ile mutlu bir evlilik sürdüren Beren Saat, Fransa’nın en önemli gazetelerinden biri olan Le Figaro’da Reyhan Atay’a konuştu.

Beren Saat, 2010-2012 yılları arasında Kanal D’de yayınlanan ve başrolde yer aldığı ‘Fatmagül’ün Suçu Ne’ dizisiyle ilgili “Tecavüz sahnesinden aklınızda ne kaldı?” sorusuna şu yanıtı verdi:

“Sahnenin öncesinde ve sonrasında bir psikoanalist tarafından takip edildik. ‘Sahneyi karnından bıçaklanıyormuşsun gibi düşün’ demişti. O korkunç sahnenin çekilmesi iki gün sürdü. Sinirlerimin bozulup ağladığım zamanlar oldu. Tek dileğim kolumu ve dizimi acıtan sahnenin çekiminin bitmesiydi.”

34 yaşındaki oyuncu, “Hollywood’da başlayan #MeToo hareketiyle ilgili ne düşünüyorsunuz?” sorusunu ise “Tüm o kadınların dayanışmasına hayranım. Özgecan’ın ölümüyle benzer bir hareketi Türkiye’de de yaşadık. Bu barbarlığın ardından yazmaya ve gösterilere katılmaya karar verdim. Kendi deneyimlerimden bahsettim. Bir TV yöneticisinin cinsel tacizde bulunmuş olması veya setlerde benimle eğlenmek isteyen aktörlerin yaptığı manevralar… İtirafımdan sonra birçok kadının dili çözüldü” şeklinde cevapladı.

Beren Saat, söyleşinin devamında, “Çocukları olan arkadaşlarıma ‘Eğer ülkenin huzuruna katkı sağlamak istiyorsanız çocuklarınızı feminist yetiştirin. Feminizmden korkmayın’ diyorum” ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.