“Ben ve Öteki” seyircisiyle buluşuyor

“Ben ve Öteki” adlı tiyatro oyunu, Kadıköy Halk EğitimMerkezi’nde 1 Kasım Cuma günü Saat 20:30’da seyircisiyle buluşuyor.

Fercan Bay Tiyatrosu oyuncuları tarafından sahnelenecek olan Ben ve Öteki isimli tiyatro oyunu, yoksul bir kasabadaki tımarhanede yatan hasta Ziya ile Psikiyatır Cihangir Bey arasında geçiyor. “Her düzen kendisini var etmek için ötekileri inşaeder” fikrini savunan absürt ve kara mizah tarzındaki oyun, sürükleyici diyalogları, koreografileri ve diğer karakterleriyle birlikte delilik/akıllılık sınırını sağlık sistemi üzerinden sorguluyor. Düzenin yapı taşı olarak delilik ve akıllılık arasındaki sınır inşası aynı zamanda “ben ve öteki” kavgası olarak sunulmaktadır. Oyun içerisinde ve sonunda seyirciye kimin akıllı kimin deli olduğu sorgulatmaya çalışılıyor.

Oyunun yönetmeni Tuna Öztunç, “Kim deli, kim akıllı sorgusu. Normal olan deli, anormal olan akıllı. Son yüzyılın en çok dillendirilen ve zaman içinde slogana dönüşen metaforu. Lakin artık bir klişeden ibaret bence. Bırakalım artık sıradan insanın kendisi karar versin. Biz sadece çıldırmış bir dünyada kendini konumlandırmaya ve olup biteni sorgulamaya çalışan insanı anlatmaya çalıştık. Sadece bu.” diye konuştu. Aynı zamanda ilk tiyatro oyununu yazan, “Ben ve Öteki” oyunun yazarı ve tiyatro oyuncusu Fercan Bay, hastane müdürü Remzi karakterini canlandırırken, Emre Avşar(Cihangir), Gürcan Yavuz (Ziya), Burcu Kotil (Nesrin), BekirGarip (Önder), Serap Can (Hasta Kadın) , Selen Güngör’de(Hasta Bakıcı) karakterlerine hayat veriyor.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.