“Ben normalleşmek istiyorum” Ekrem İmamoğlu, Erdoğan’a çağrısını yineledi!

YSK verilerine göre İstanbul’da en fazla oyu alan CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu açıklamalarda bulundu.

Ekerem İmamoğlu, Sayın Cumhurbaşkanına çağrımı yineliyorum. Bu süreç sonlansın. Ben normalleşmek istiyorum. ” dedi.

İmamoğlu’nun açıklamalarından satır başları şöyle:

“Bu kadar önemli sürecin en sağlıklı biçimde vatandaşa ulaşması her kurumun sorumluluğu altında. AA’yı tenzih ediyorum, uyarma gereğini bile duymuyorum.

“ARAMIZDAKİ FARK 16 BİN 380”

Geçersiz oyların yüzde 78’i sayılmış durumda. Aramızdaki fark 16 bin 380. Bütün oyların sayılması 238 gün sürecek. Bu süreci talep eden kişilerin mağbuliyetlerini anlıyorum, bedel ödeyeceklerini de biliyorum ama ben halka bedel ödetmem.

“HEPİMİZİN GÖZÜ KULAĞI YSK’DA”

Hepimizin gözü kulağı YSK’da. Siz de kararı alırken çifte standart yapmadan doğru bir karar verme hususunda sizden rahatlatacak bir karar bekliyoruz. Empati yapıyorum, kolay değil. 25 yıldır bu şehri yönetiyorsunuz ama demokrasi böyle bir şey. Kimse makamları öbür dünyaya götüremiyor. Hem inancımıcla hem de adalet duygusu ile yeter artık. 7 gündür oylar sayılıyor.

7 gündür oy çuvallarının başındalar. Ama artık yapmayın. 31 Mart sayıldı öndeyiz. 1 Nisan sayıldı öndeyiz, 2 Nisan sayıldı öndeyiz, şaşıracaksınız ama 3 Nisan sayıldı öndeyiz. Sağdan sola, soldan sağa, yukarıdan aşağı sayın yine öndeyim. Akıl mantık ortada yine öndeyim.

Lütfen yeter artık. Tekrar söylüyorum üzüntünüzü anlıyorum ama demokrasi tek yönlü bir yol değildir. Akıl mantık ortada. Bu süreçte kaybeden AK Parti’nin İstanbul adaylarını anlıyorum. Bedel ödeyecekler ama yapmayın. Memlekete zarar veriyorlar. Bu ülkenin güzel insanlarına sesleniyorum. Bu kadar zamandır sayıdılar bi sorun bulamadılar. Başınızı öne eğmeyin toplumun vicdanında bu süreç bitmiştir. Sayılarla aldatmaya çalışıyorlar.

“BEN İYİ GÖNÜL ÇALARIM”

AK Partililerin benim kazandığımın farkında olduklarını biliyorum. İnsanları kutuplaştırmanın amacı nedir? Hakkımda ağıza alınmayacak yazılar. Ben hırsızmışım. Ben iyi gönül çalarım. Oy nedir Allah’ın aşkına. Bugün küçük evladıma sarıldığımda dünyanın en güzel duygusunu yaşadım. Sizler de çocuklarınıza torunlarınıza sarılın. Normalleşin. İhtiraslarınızdan kurtulursunuz. Kimseyi nefrete itmeyin. Bu yazılar ayıptır, günahtır.

Dünyanın en güvenilir seçimi ilan ettikleri seçim bir gecede nasıl şaibeli seçime dönüştü. Bunu toplum kabul etmez.

Türkiye’ye ihanete fırsat vermedik. Seçimin kaybedenleri belli. Partileri içinde bedel ödeyecekler onları anlıyorum. YSK dünyanın önünde yaşanan bu süreçte en doğru kararı vererek Türkiye’nin geleceğine dair umutları yeşerteceğinden emin olmalıyız.

Eğemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Artık vicdanların titrediğini kaldırımlarda insanların ağladığını duyuyorum. Girdiğiniz yol doğru bir yol değildir. Akıl, vicdan ve sağ duyularına sesleniyorum yanlış yapıyorsunuz. Devleti yöneten herkese sesleniyorum. Lütfen sürece katkı sunun. Ben İstanbul’u çok iyi yöneteceğim. Sayın Cumhurbaşkanı ile çok iyi anlaşacağım, göreceksiniz. Ben bu şehri barıştırmaya geliyorum.

Ben 40 haneli köyde büyüdüm. Bizim bu ülkeye borcumuz var. Sayın Cumhurbaşkanına çağrımı yineliyorum. Sayın Cumhurbaşkanını da bu kaybeden zümre meşgul etmesin. Bu ülkenin başka sorunları var ekonomi gibi bunlara yoğunlaşsın. Bu süreç sonlansın. Ben normalleşmek istiyorum.

Yormayın bu memleketin 16 milyon insanını. Sevgi kazanacak arkadaşlar. Gündemi kararlı şekilde takip edeceğim.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.