BeIN Sport Türkiye’den çekiliyor mu? Nihat Özdemir açıkladı!

Hürriyet Gazetesi yazarlarından Fatih Çekirge, yayıncı kuruluşun Türkiye'den ayrılacağı yönündeki iddiaları Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir'e sordu.

Hürriyet yazarı Fatih Çekirge, yayıncı kuruluş beIN SPORTS’un ülkedeki son durumunu TFF Başkanı Nihat Özdemir ile görüştü ve son gelişmeleri köşesinde kaleme aldı.

Herkes bir şey söylüyor: Katarlı beIN gidiyor, Paraları ödemeyecek, Ligler ortada kalacak, Takımlar paralarını alamayacak…

Dün TFF Başkanı Nihat Özdemir’e sordum: Doğru mu bu söylentiler? beIN gidiyor mu?

2 yıl sonra sözleşme bitiyor

“Ne gitmesi… Bırakın gitmeyi, geçen hafta beIN’in CEO’su yönetim kurulumuzun önünde bize aynen şöyle dedi: ‘Sayın yönetim kurulu, biliyorsunuz 2 yıl sonra bizim sözleşmemiz bitiyor.”

blank

“Uzatmak istiyorlar”

“Ancak biz 2 yıldan sonrası için de uzatmak istiyoruz.’ Bunu söyleyen şirket gider mi? Tam tersine, sözleşmeyi uzatmak istiyorlar.”

Peki para ödeme konusu?

“588 milyon lira para söz konusu. Geçen cuma bir ödeme oldu. Salı günü yine ödeme olacak. Her hafta maçlar oynandıktan sonra ödeme yapacaklar. 8 haftada tamamlanacak. Yani bir borç ödememe durumu kesinlikle söz konusu değildir.”

Peki bu söylentiler nereden çıkıyor?

“Onu çıkaranlara sormak lazım. Ben gerçekleri açıklıyorum. TFF üzerine düşen sorumluluğu tarafsızca yerine getiriyor. Ligler tamamlanacak. Bu tür dedikodularla liglere gölge düşürmek isteyenler varsa boşuna.”

Evet… Birinci ağızdan anlaşılıyor ki… beIN 2 yıl sonrası için de teklif hazırlamayı düşünüyor. Dahası, 8 haftada ödemelerini tamamlayacak. Bu noktada maçların oynanması çok önemli.

Çünkü bu maçlar oynandıkça, takımlar da paralarını alacak. Şunu da söylemeliyim ki… Kim ne derse desin, maçları da özlemişiz… Bırakın oynansın… Dedikodular yerine maçları seyredelim…

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.