Behzat Ç. ‘İmamların Öcü’nde darbe girişimine giden süreci anlatacak

Bir döneme damga vuran polisiye dizi Behzat Ç, ‘İmamların Öcü’ adıyla yeniden ekranlara dönüyor. Cumhuriyet’ten Ceren Çıplak’a konuşan fenomen dizinin yazarı Emrah Serbes, “hikâyenin darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz’dan 5 gün öncesine dayanarak başlayacağını” belirterek, şunları söyledi:

“Daha koyu bir karakter geliyor ama aynı zamanda insanlara umut da vaat edecek. Ankara, Türkiye’deki katliamların merkezi oldu. Behzat Ç. de bir polis olarak bunlara şahit oldu ve bunun tramvasını da yaşayacak. Behzat Ç. 10 Ekim Ankara Gar katliamının tramvasını da yaşayacak ama kendi hayatını da sürdürecek.”

Emrah Serbes

“17 – 25 Aralık operasyonlarından sonra emniyette pek polis kalmadığı için mecburen Behzat Ç.’yi geri alacaklar, yani 17-25 Aralık sürecinden sonra emniyette devam etmiş olacak” diyen Serbes, “Cinayet büroda. Ondan sonra başlayacak bizim hikâyemiz. Dizi Behzat Ç.’nin kişisel hikâyesi olacak aynı zamanda” ifadelerini kullandı.

“Bir önceki hikâyede cemaat yapılanmasını net olarak anlattık” diyen Serbes, “Emniyet içindeki ayak oyunlarını anlattık. O zaman için bunları anlatmak büyük cesaret gerektiriyordu. AKP’li milletvekillerinden tutun AKP’nin yüksek yöneticilerine kadar demedik laf bırakmamışlardı. O zaman cemaat ile yakındılar ama biz bunları anlatabiliyorduk. Biz o zaman bölüm kasetini kanala gönderdiğimizde yayımlanıp yayımlanmayacağını bile bilmiyorduk. O zamanlar bıcak sırtı bir durumdu. Seyirci ile beraber izlerken görüyorduk” diye konuştu.

Yeni Behzat Ç. için “Her zaman muhalif bir tonu olacak” diyen Emrah Serbes, demokrasi nöbetlerine gönderme yaparak, “İdam isteriz diye bir demokrasi nöbeti olamaz. Behzat Ç. emirle nöbet tutmaz. Behzat Ç. kendi nöbetini tutacak” vurgusunda bulundu.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.