Bazı kadınlar güç ile doğuyor İşte ‘Vazgeçmeyen Kadınlar’

Fulya Soybaş’ın moderatörlüğünde hazırlanan ‘Hürriyet Bizimle’ Youtube programında bu hafta ‘Vazgeçmeyen Kadınlar’ yer aldı. Hürriyet Özel Haber Muhabiri Ece Çelik, aynı ismi taşıyan yazı dizisi için görüştüğü 27 kadın üzerinden Türkiye’deki ‘vazgeçmeyen kadınlar’ı anlattı.

Hürriyet Özel Haber Muhabiri Ece Çelik, haftalardır devam eden ve büyük ses getiren yazı dizisi ‘Vazgeçmeyen Kadınlar’ı Hürriyet Bizimle’de Fulya Soybaş’la paylaştı. Yazı dizisi kapsamında bugüne kadar 27 kadınla konuştuğunu, onları ve hikayelerini dinleyerek milyonlarla paylaştığını söyleyen ödüllü muhabir Ece Çelik, “Türkiye’de çok fazla ‘güçlü’ kadın var. Her kadının hikayesi Türkiye gerçekliğine dair bir şeyler söylüyor. Toplumda ‘erkek işi’ gibi görülen mesleklerin hepsinde de kadınlar olduğunu biliyorduk, onları daha yakından tanıdık. Her kadın önce aileleri sonra topluma yaptığı mesleği kabullendirmek için çok emek vermiş; her bir öykünün ardından ‘özgürleşme’ mücadelesi çıkıyor” diyerek sözleriyle ilham verdi.

Ece Çelik, kendi hayatları içinde büyük başarılar gösteren kadın hikayelerinden kendisini etkileyen en güçlü hikayeleri “Tekstil atölyesinden kick- bocks dünya şampiyonluğuna Emine’nin öyküsü, k aportacı Seda’nın öyküsü, dev tırların minik serçesi hikayeleri beni çok etkiledi. Bazı kadınlar güç ile doğuyor” diyerek özetledi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.