Bayramda 4 günlük sokağa çıkma kısıtlaması gündemde!

Normalleşme adımlarının atıldığı Türkiye’de gözler Ramazan Bayramı’na çevrildi. Herkes ‘Bayramda sokağa çıkma yasağı 4 gün mü olacak?’ sorusuna cevap ararken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a MYK toplantısında bilgi veren kurmayları, yapılan araştırmalarda vatandaşın da bayramda sokağa çıkma kısıtlamasını desteklediğini belirtti. Türkiye’nin hedefi ise ekonomide en hızlı toparlanmayı gösteren ‘V’ modelinde olmak.

AK Parti’nin önceki gün Cumhurbaşkanı Tayip Erdoğan başkanlığında yapılan Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında Ramazan Bayramı’nda sokağa çıkma yasağı ilanı da gündeme geldi. Toplantıda ayrıca pandemide normalleşme sürecine ilişkin değerlendirmeler yapıldı.

VATANDAŞ DA ‘YASAK GELSİN’ DİYOR

Kurmaylar, yapılan araştırmalarda Ramazan Bayramı’nda vatandaşın da sokağa çıkma yasağını desteklediğini Erdoğan’a iletti. Konu ile ilgili Bilim Kurulu’nun tavsiyeleri dikkate alınarak 23-24-25-26 Mayıs’ta sokağa çıkma yasağının olabileceği değerlendirildi.

TÜRKİYE’NİN HEDEFİ V MODELİ

Ekonomik gelişmelerin de gündeme geldiği toplantıda pandemi sürecinde diğer ülkeler ve Türkiye’nin durumu karşılaştırıldı. Toplantıda L, U, V değerleri göz önünde bulundurularak, Fransa, Hollanda gibi ülkelerin U, Almanya’nın ise V seviyesinde olduğu değerlendirilerek, Türkiye’nin pandemide büyük başarı elde ettiği ve bu süreçte V modelinde olmayı hedeflediği dile getirildi. Üretim ve turizmin bu süreçte çok önemli olduğu ve her konuda hassas ve emin adımlar atıldığı belirtildi.

V MODELİ NEDİR?

Krizlerin ardından ekonomideki toparlanma modelleri harflerle ifade ediliyor. V tipi toparlanma, bu modeller içinde en hızlı toplanmayı gösteriyor ve hızlı bir çöküşün ardından hızlı bir toparlanma anlamına geliyor. U tipi toparlanma ise iyileşme sürecinin daha yavaş ve kademeli olmasını içeriyor.

TÜRKİYE’DE SON DURUM NE?

Türkiye’de son 24 saatte bin 639 kişiye yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tanısı konuldu, 58 kişi hayatını kaybetti, toplam vaka sayısı 143 bin 114, toplam can kaybı 3 bin 952 oldu, 2 bin 826 kişinin daha iyileşmesiyle Kovid-19 tedavisi tamamlananların sayısı 101 bin 715’e ulaştı.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.