Bayraklı’dan “İklim ve Enerji” hamlesi!

Sandal, “Başkanlar Sözleşmesi’ni” imzaladı

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, İklim ve Enerji İçin Avrupa Belediye Başkanları Sözleşmesi’ne imza attı. Yerel ve bölgesel yönetimlerin enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımını artırmayı amaçlayan sözleşme kapsamında Bayraklı Belediyesi, küresel iklim değişikliğini önlemeye yönelik çalışmalara katkı sağlayacak. Başkan Sandal “İklim değişikliği en öncelikli konular arasında. Yarınlara daha yaşanır bir çevre bırakmak için çalışıyoruz” dedi.

AMAÇ ENERJİ VERİMLİLİĞİ

Avrupa Birliği tarafından desteklenen sözleşmeye taraf olan Belediyeler, 2030 yılına kadar yetki bölgelerinde seragazı emisyonlarını yüzde 40 azaltmak ve iklim değişikliğine karşı önlemler almak için çalışmalar yapacak. Enerji verimliliğinin sağlanması ve yenilenebilir enerji kaynaklarının daha fazla kullanılması teşvik edilecek.

ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPACAĞIZ

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, “Bu sözleşme kapsamında ‘Yenilenebilir Enerji ve İklim Eylem Planı’ hazırlayacağız. Seragazı emisyonlarını azaltarak enerji verimliliğini ön planda tutacağız. Tüm bu çalışmalar ile birlikte iklim değişikliğinin etkilerine uyum sağlayarak Bayraklı’yı daha yaşanabilir bir kent haline getireceğiz. Gelecek nesillere karşı sorumluluğumuzu yerine getirebilmek için üzerimize düşeni yapmaya hazırız” dedi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.