Başrollerinde Engin Altan Düzyatan ile Ulaş Tuna Astepe’nin rol aldığı Barbaroslar dizisinin çekimleri başladı

Başrollerinde Engin Altan Düzyatan ile Ulaş Tuna Astepe’nin rol aldığı TRT1’de ekrana gelecek olan Barbaroslar dizisinin çekimleri başladı. Barbaroslar dizisinin setinden ilk kareler de yayınlandı. Yoğun bir tempo içerisinde olan Engin Altan Düzyatan role hazırlanmak için ‘5 bin sayfa kitap okudum’ okudu.

Son dönemde dikkat çeken tarihi diziler arasına bir yenisi daha eklendi. TRT1’de ekrana getirilecek olan Engin Altan Düzyatan ile Ulaş Tuna Astepe’nin başrollerini paylaşacağı Doğan Ümit Karaca’nın yönetmen koltuğuna oturduğu Barbaroslar dizisi Oruç, İshak, İlyas ile Hızır adlı Akdeniz’deki 4 kardeşin Osmanlı İmparatorluğu’ndaki etkileyici hikâyesi izleyici ile buluşacak. Aylardır süren titiz bir hazırlık sürecinin ardından dizinin çekimleri geçen hafta başladı.

Eylül sezonunda ekrana gelmesi planlanan dizinin aksiyon sahneleri için daha önce büyük ilgi gören “Hysteria” projesine de imza atan Mısırlı ödüllü yönetmen Adel Adeeb İstanbul’a geldi. Güney Afrika ve Bulgaristan’dan gelen aksiyon ekiplerinin de görev aldığı dizide “Black Sails”, “Vikingler” ve “Homeland” gibi birçok fenomen projede yer alan Maher Maleh “Görüntü Yönetmeni”, Kerry Gregg “Stunt Koordinatörü”, Shaun Verth “Dublör Sanatçısı”, Traian Aleksandrov ise Milenov “Dövüş Koreografı” olarak çalışıyor.

“Barbaroslar” dizisinde Oruç Reis’e hayat veren Engin Altan Düzyatan, sette sorularımızı yanıtladı ve role nasıl hazırlandığını anlattı:

“Dönemle ilgili birçok farklı bilgi okudum. Oruç Reis’le, yani Barbaros Hayrettin’le ilgili ve o dönemle ilgili okunabilecek çok fazla kaynak var. O yüzden birçok kaynak okuduk. Yaklaşık 4 bin – 5 bin sayfa okuma yapmışızdır.

Bunun dışında sadece okumakla bitmiyor. Sonuçta fiziğimizi de hazırlamamız gerekti. Yaklaşık 10 aydır çok ağır spor yapıyorum. Bütün ekip arkadaşlarımız da öyle… Deniz üstünde sürekli idmanlı olmamız lazım. Ama tabii bu iş o kadar etkileyici ki, kendi içinde… Görmediğimiz, şahit olmadığımız bir dönem ve gerçekten çok büyük bir prodüksiyon…

İşin deniz tarafına dair hiç görmediğimiz bir tarafını da göreceğiz. Bizim daha önceden çekilmiş bu tarzda büyük bir işimiz yok aslında… Bu ilk işimiz… Çok bilinmezlerle dolu bir yolculuğa çıktık ama çok güzel ekipler kuruldu.”

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.