Başkan Soyer 1 Mayıs’ı emekçilerle meydanda kutladı

“Ya hep beraber ya hiçbirimiz”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü emekçilerle Gündoğdu Meydanı’nda kutladı. “Ya hep beraber ya hiçbirimiz” diyen Başkan Soyer, “Buraya, kavgamızı büyütmeye geldik. Buraya, adalete susayan herkesin sesi olmaya geldik” ifadelerini kullandı. Mitingin ardından Gündoğdu Meydanı’nda İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Edip Akbayram konseri 1 Mayıs coşkusuna coşku kattı.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, Gündoğdu Meydanı’nda on binlerin katılımıyla kutlandı. Pandemi nedeniyle iki yıldır meydanlarda bir araya gelemeyen emekçiler bu kez coşku dolu anlara tanıklık etti. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanlığı ve ilçe teşkilatlarıyla öğle saatlerinde Kültürpark Lozan Kapısı’ndan kortej eşliğinde Gündoğdu Meydanı’na geldi. 1 Mayıs kutlamalarına CHP İzmir Milletvekilleri Özcan Purçu, Ednan Arslan, Kani Beko, Tacettin Bayır, Mahir Polat, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bürokratları, siyasi partilerin, sendikaların, platformların temsilcileri ve emekçiler katıldı.

“Kavgamızı büyütmeye geldik”
Alanda konuşan Başkan Tunç Soyer, “İşçinin, emekçinin bayramı 1 Mayıs’ta yine meydanlardayız. Burası, özgürlük ve demokrasiyi inşa ettiğimiz meydandır. Biliyoruz ki muktedirler, bugün saraylarında bizi seyrediyor. Bu meydandan, onların en çok korktukları cümleyle sesleniyoruz. Ya hep beraber ya hiçbirimiz! Bu cümle, hak ettiğimiz refahın cümlesidir. Cümlemiz, adaletin cümlesidir. Bu, gün gün büyüyen özgürlük mücadelemizin cümlesidir. Biz, ezilenler… Faşistlerin hiç kabul etmek istediği bizler. Kadınlar, işçiler, çiftçiler, tüm emekçiler… Ve ezilen doğa… Dünya bizim sırtımızda dönüyor. İşte bugün meydanlardayız. Buraya, kavgamızı büyütmeye geldik. Buraya, adalete susayan herkesin sesi olmaya geldik” dedi.

“Açlığımızdan korkun”
Konuşmasının devamında “Ey saraylılar!” diye seslenen Başkan Soyer, sözlerine şöyle devam etti: “Bizden korkun. Açlığımızdan korkun. Dürüstlüğümüzden korkun. Aşkımızdan korkun. Aklımızdan korkun. Sel gibi büyüyüp giden, dayanışmamızdan korkun. Ey kendini hükümdar sananlar! Denizler’den korkun. Mumcular’dan korkun. Ali İsmail Korkmazlar’dan korkun. Ağaçlardan korkun. Gezi’den korkun. 1 Mayıs’tan korkun. Bir gidip bin gelen, hepimizden korkun. Kapınızdayız, yakanızdayız, peşinizdeyiz. Bu meydana bu düzeni yıkmaya geldik. Bu düzeni top ve tüfekle değil, aklımızla yıkacağız. Vicdanımızla yıkacağız. Sizi kin ve nefretle değil, barış ve kardeşliğimizle yeneceğiz. 1 Mayıs, bizim adımızdır, şerefimizdir, kardeşliğimizdir.”

“Sizler var olduğunuz için buradayım”
Mitingin ardından Gündoğdu Meydanı’ndaki emekçiler İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Edip Akbayram konseriyle coştu. Sanatçı, yıllardır dillerden düşmeyen şarkılarını İzmirli emekçilerle seslendirdi. “Bugün bana göre bayramların en anlamlısı” diyen Edip Akbayram sözlerini şöyle sürdürdü: “Ben ‘Ülkemdeki tüm emekçi kardeşlerim için sanatımı icra edeceğim’ dedim. 50 yıldır okuduğum her şarkı sizler içindi. Sizler var olduğunuz için ben buradayım. 1 Mayıs İşçi Bayramınız kutlu olsun.”

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.