Başkan Selvitopu: Eğitime desteğimiz kesintisiz sürecek

Karabağlar Belediye Meclisi’nin eylül ayı toplantısı, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu yönetiminde gerçekleştirildi. Karabağlar Belediyesi Ana Hizmet Binası’ndaki meclis salonunda yapılan toplantıya, CHP Karabağlar İlçe Başkanı Mehmet Türkbay, AK Parti Karabağlar İlçe Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Şehmuz Gültekin, Saadet Partisi Karabağlar İlçe Mahalli İdarelerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Necati Tağaç ve ilçe başkan yardımcıları Şener Uzun’la Celal Karabalık da katıldı.
Toplantının açılışında, coşkuyla kutladığımız 30 Ağustos Zafer Bayramı’na değinen Başkan Selvitopu, “Bu büyük zaferi kazandıran Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, kahraman Mehmetçiğimizi rahmetle, minnetle anıyoruz. Bu mücadele yapılmamış olsaydı, bugün Türkiye’nin hangi noktada olduğunu tahmin edemezdik. Halk desteğiyle başarıya ulaşan bu zaferin önemini herkesin çok iyi bilmesi gerekir” dedi.
Daha sonra belediye çalışmalarıyla ilgili meclis üyelerini bilgilendiren Başkan Selvitopu, Karabağlar Belediyesi’nin tüm gücüyle sahada olduğunu söyledi. Asfaltlama, park, yol ve kaldırım çalışmalarının aralıksız sürdüğünü vurgulayan Başkan Selvitopu, “Yağmur mevsimi başlamadan bu çalışmalara yoğun şekilde devam edeceğiz” diye konuştu.

KARBEM başarısı

Karabağlar Belediyesi’nin eğitim desteklerinin de aynı şekilde sürdüğünü belirten Başkan Selvitopu, şunları söyledi:

“Karabağlar Belediyesi Sosyal Etkinlik Merkezimiz yani KARBEM aracılığıyla bu yıl liseye hazırlanan öğrencilerden yüzde 98.5’i liselere yerleşmeye hak kazanmıştır. Üniversite sınavına katılan öğrencilerimizin başarı oranı da yüzde 81.18’dir. Bu öğrencilerimiz arasında Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği, mühendislik fakültelerini kazananlar var. Tüm öğrencilerimizi yürekten kutluyor, başarılar diliyoruz. İhtiyacı olan okulların bakımı için yakında ihaleye çıkacağız. Ayrıca okullarımızda dezenfeksiyon çalışmaları da yürütüyoruz. Eğitime desteklerimizi aralıksız sürdüreceğiz”

Yoğun ilgi

Başkan Selvitopu, Nasreddin Hoca Çocuk Kültür Bilim Merkezi’ni, açıldığı günden bu yana 10 bini aşkın çocuğun randevu alarak ziyaret ettiğini, yılbaşına kadar bu sayının artacağını söyledi. Yine aynı şekilde Aqua Yaşam Havuzları’nın da yaz aylarında yaklaşık 50 bin kişiyi ağırladığını bildirdi.

Atatürk Gençlik Spor Merkezi, Çalıkuşu Semt Merkezi gibi projelerin yapımının hızla sürdüğünü belirten Başkan Selvitopu, Kavacık Üzüm Festivali’nin 17-18 Eylül tarihlerinde gerçekleştirileceğini hatırlattı.
Başkan Selvitopu, İzmir’in Kurtuluşu’nun 100. yılının Karabağlar’da da coşkuyla kutlanacağına dikkat çekerek, “8 Eylül’de Kibar Pazaryeri’nden Eskizmir Pazaryeri’ne kortej yürüyüşümüz olacak. Yürüyüşten sonra Eskiizmir Pazaryeri’nde Mustafa Özarslan konseri gerçekleştirilecek. Sizleri ve tüm vatandaşlarımızı bu coşkuya ortak olmaya çağırıyoruz” dedi.

Toplantıda, yaşanan ekonomik gelişmeler nedeniyle 2022 bütçesine 60 milyon liralık ek ödenek konması talebi oybirliğiyle kabul edildi. Ayrıca ilçedeki amatör futbol kulüpleriyle altyapı kulüpleri ve engelli kulüplerine nakdi yardım yapılması da, oybirliğiyle onaylandı.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.