Başkan Özyiğit “Islak Islak” şarkısıyla eşitliğe ses verdi

Başkan Abdullah Özyiğit, eşitlik için sahne aldı

Mersin Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, toplumsal cinsiyet eşitliği için farkındalık oluşturmak amacıyla Türk Kadınlar Konseyi Derneği tarafından düzenlenen “Eşitliğe Ses Ver Senfonik Pop Konseri”nde Cem Karaca’nın “Islak Islak” şarkısını seslendirdi. Konseri dinleyen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer de “Memleketim” şarkısının koro şefliğini yaptı.

Türk Kadınlar Konseyi Derneği Mersin Şubesi tarafından Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Mersin Kent Konseyinin desteğiyle düzenlenen farkındalık konserinde daha önce sahne deneyimi yaşamamış farklı meslek gruplarından 12 isim sahne aldı. Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezinde yapılan konserde Daniel Federon’un yönettiği Mersin Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası eşliğinde müzik dolu bir gece yaşandı. Geliri kız öğrencilere burs olarak bağışlanacak olan konserde Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit de sahne aldı. Toplumsal cinsiyet eşitliğine dikkat çekmek amacıyla düzenlenen “Eşitliğe Ses Ver Senfonik Pop Konseri” dinleyicilerden tam not aldı. Programın sunuculuğunu ise ünlü oyuncu Volkan Severcan yaptı.

Birlikte başaracağız değerli dostlar, her şey çok daha güzel olacak.”

“Islak Islak” şarkısıyla eşitliğe ses veren Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Böyle güzel bir projede sevgili dostlar bize böyle bir teklifle geldiğinde ‘Tabi ki ne demek’ dedik. Ama iş başa düşünce, iş bu sahne aşamasına gelince her şey biraz daha zorlaşıyor ve heyecan artıyor. Biz şimdi Belediye Başkanlarımızı temsil ettik. Umut ediyorum ki böyle güzelliklerle toplumumuz geleceğe yürür. Gerçekten sıkıntılı zamanlar yaşıyoruz. Mersin’de ben biliyorum ki 31 Mart’tan bugüne 3 yılı aşkın bir süredir, yaşamın bütün zorluklarına rağmen insanların yüzü gülüyor. Daha özgüvenliler, daha keyifliler. Bunu sağlayan benim kıymetli dostum, ağabeyim Büyükşehir Belediye Başkanımız. Bizim de 1 gram katkımız olduysa ne mutlu. Birlikte başaracağız değerli dostlar, her şey çok daha güzel olacak. Bu güzellikleri ülkemizin dört bir yanında yaşayacağız. Teşrif eden herkese çok teşekkür ediyoruz, onur verdiniz. ” diye konuştu.

“Mersin insanlık kenti, kültür, sanat kenti.”

Konseri dinleyen ve konser sonunda sahneye çıkarak “Memleketim” isimli şarkının şefliğini yapan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ise “Hepiniz harikaydınız gerçekten. Bu gecenin en büyük mimarı ben değilim. Burada arkadaşlarım çok büyük emek verdiler. Biz sadece minik dokunuşlar, minik katkılar yaptık. Orkestramız bir kere çok güzel, çok teşekkür ediyoruz. Vokalistlerimiz, koromuz, zaten solistlerimiz de harika. Herkes gayet güzeldi. Mersin güzel. Mersin demokrasi kenti. Mersin insanlık kenti, kültür, sanat kenti. Mersin’de kendinizi iyi hissedin. Abdullah Başkanımın söylediği gibi, 3 yıldır nasıl hissediyorsanız inşallah ömür boyu hep böyle hissedeceksiniz. Herkese teşekkür ediyorum. İnşallah en kötü günümüz böyle olsun” dedi.

“Bugün çalınan her nota, söyleyeceğimiz her şarkı yarın eğitime katkı sunacak.”

Türk Kadınlar Konseyi Mersin Şube Başkanı Belgin Gürağaç ise Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ile konsere katkı sunan herkese teşekkür etti. Sanatı bir araç olarak kullandıklarını dile getiren Gürağaç, “Bugün çalınan her nota, söyleyeceğimiz her şarkı yarın eğitime katkı sunacak. Türk Kadınlar Konseyi’nin burs fonuna aktarılacak. Bugün burada varlığınızla hepiniz bizimle birlikte eşitliğe ses veriyorsunuz.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.