Başkan Gerenli “Ergene” eyleminde!

“20 yıl sonra aynı saat ve günde”

Lüleburgaz Belediye Başkanı Dr. Murat Gerenli, fabrikalar tarafından kirletilen Ergene Nehri’nin en çok etkilediği köylerden biri olan Ovacık’ta 20 yıl sonra aynı gün aynı saatte ve aynı yerde düzenlenen basın açıklamasına katıldı. Başkan Gerenli, insan sağlığını olumsuz yönde etkileyen ve bölgeyi yaşanmaz hale getiren Ergene Nehri’nin bir an önce temizlenmesi çağrısında bulundu. Öte yandan Ergene Nehrinin tamamen siyah aktığı dikkatlerden kaçmadı.

Trakya’nın kanayan yarası, yıllardır fabrikalar tarafından kirletilen ve denetimsizlikler sonucunda kirliliğin had safhaya çıktığı Ergene Nehri’nin en çok etkilediği köylerden biri olan Ovacık’ta köylüler basın açıklaması yaptı. “Ergenemi geri istiyorum” sloganlarıyla basın açıklamasının yapılacağı nehir kenarına yürüyen köylüler, tam 20 önce aynı gün ve saatte yaptıkları çağrıyı yineledi. Halk, “Artık Ergene temiz aksın” çağrısını tekrarlayarak yıllardır hiçbir adım atmayan yetkilileri göreve davet etti.

“Ergene’mi geri istiyorum”

Geniş bir katılımla düzenlenen basın açıklamasında konuşma yapan Başkan Gerenli de, Ergene’nin uzun yıllardır kirletilmesine karşın hiçbir önlemin alınmamasına tepki gösterdi. Başkan Gerenli, kirletici kuruluşların iyi bir denetimden geçirilmesi gerektiğini her defasında vurguladıklarını hatırlatarak ilgili kurumlara çağrıda bulundu. Başkan Gerenli, “20 yıl önce söylediğimiz şu sözü daha yüksek sesle tekrarlıyoruz: ‘Ergene’mi geri istiyorum!’” diye konuştu.

Nehirde kirlilik had safhada!

Türkiye’nin en önemli tarım arazilerinden geçen Ergene Nehri’ndeki kirlilik ise gözler önüne serildi. 20 yıldan fazla bir süredir temizlenmesi için adım atılmayan nehrin simsiyah aktığı görüldü. Bununla birlikte içinde hiçbir canlının yaşamadığı nehir, çevresine yaydığı yoğun kötü kokuyla büyük bir çevre kirliliği oluşturuyor.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.