Başkan Büyükakın, “Ülkemiz emekçilerin ellerinde yükseliyor”

Başkan Büyükakın, Türkiye’nin ilk lastik fabrikası olma özelliğini taşıyan Prometeon fabrikasını ziyaret ederek çalışanlarla buluştu, öğlen yemeği yedi.

Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Türkiye’nin ilk lastik fabrikası olma özelliğini taşıyan ve vergi rekortmenleri arasında 121. sırada yer alan PROMETEON Türkiye Endüstriyel ve Ticari Lastikler Fabrikasını ziyaret etti. Fabrika Direktörü Bahadır Özer’in ev sahipliğinde gerçekleşen ziyarette, Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman ve AK Parti İlçe Başkanı Sadık Yılmaz’ın yanı sıra Prometeon fabrikasının yetkilileri ve Lastik-İş Sendikası Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Alperen Şakacı ve beraberindeki sendika temsilcileri de yer aldı.

“SİZLER İÇİN ÇALIŞMAYA, HİZMET ÜRETMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Çalışanlarla öğlen yemeği yiyen ve çay molalarında işçilerle bir araya gelen Başkan Büyükakın, yemekhanede gerçekleştirdiği konuşmada, “Ülkemiz ve kentimiz adına ortaya koyduğunuz emek ve alın teri için sizlere çok teşekkür ediyorum. Büyükşehir Belediyesi ve Kartepe Belediyesi olarak sizler için çalışmaya, hizmet üretmeye devam edeceğiz. Buradaki işveren, emekçi ve sendika uyumu bizleri de ziyadesiyle mutlu etmektedir. Tüm emekçi kardeşlerime sağlıklı ve mutlu bir yaşam diliyorum” dedi. Bunun yanı sıra ziyaretler esnasında da, “İşçilerimizle Kocaeli’miz için hep birlikte çalışıyoruz” vurgusu yapan Başkan Büyükakın, “Geleceğimizin güçlü Türkiye’si için çalışan tüm emekçilerimize daima hürmet ediyor ve bu asil millet her daim saygı duyuyor. O nasır tutan ellerin başımızın üzerinde yeri olduğunu her fırsatta ifade ediyoruz. Çünkü Kocaeli işçisi ve emekçisiyle büyüktür. Şehrimizdeki tüm emekçi kardeşlerime selamlarımızı gönderiyorum.” şeklinde konuştu.

ÖZER, “TİCARİ LASTİK ÜRETEN TEK ŞİRKET”

Prometeon Tyre Group Kocaeli fabrikasında çalışan işçilerle samimi sohbetler gerçekleştiren Başkan Büyükakın, sofrasını ve muhabbetini kendisiyle paylaşan emekçilere de ayrıca teşekkür etti. Başkan Büyükakın’a fabrika gezisinin tamamında eşlik eden Fabrika Direktörü Bahadır Özer ise “Tüm dünyada endüstriyel lastik odaklı tek şirket olan, Anteo, Eracle, Tegrys markalarının yanı sıra Formula ve Pirelli lisansıyla endüstriyel ve ticari lastikleri üreten Prometeon Tyre Group Kocaeli Fabrikası, Türkiye’nin endüstriyel ve ticari lastik üreten tek şirketidir” diyerek şu bilgileri de aktardı: “1960 yılında kurulan ve halen Kartepe ilçemizde faaliyet gösteren Pirelli Lastik Fabrikası, 2017 yılında Endüstriyel ve Ticari Lastiklerin Çinli firmaya satılması sonrasi Prometeon adını aldı. Pirelli marka endüstriyel ve ticari lastiklerin üretimini gerçekleştiriyor.”

ÖZER, “PROMETEON OLARAK TÜRKİYE’YE GÜVENİYORUZ”

“Pirelli ise aynı çatı altında Motorsport lastiklerinin üretimini de gerçekleştiriyor” diyen Özer, “Prometeon Türkiye Endüstriyel ve Ticari Lastikler AŞ 2021 yılında lastik sektöründe endüstriyel ve ticari lastik ihracatında ilk sırayı alırken, vergi rekortmenleri sıralamasında ülkemizde 121. sırada yer aldı. Prometeon olarak Türkiye’ye güveniyoruz. Ülkemize 2017 yılında 161 milyon dolarlık yatırımımızı tamamladık. Türkiye’nin en büyük ticari lastik fabrikası olduk. 2024 yılına kadar 40 milyon dolar daha yatırım yaparak kapasitemizi 1 milyon 800 adede çıkardık. Prometeon olarak sürdürebilirliğe önem veriyoruz. Bu doğrultuda Birleşmiş Milletler sürdürebilir kalkınma hedefleri doğrultusunda çalışıyoruz. Sürdürebilirliği desteklemek için ürün geliştirmeye önem veriyoruz. Bu sebeple yeni AR-GE Merkezimizi Bilim Sanayi ve Ticaret Bakanımız Sayın Mustafa Varank ve sizlerin katılımı ile devreye sokmuştuk. Bu sene gurur duyacağımız 02 seri lastiklerimizi Prometeon Teknolojisi ile üreterek piyasaya sunduk” bilgilerini konuklarıyla paylaştı.

“BU DÜNYA HEPİMİZİN VE HEP BİRLİKTE SAHİP ÇIKACAĞIZ”

Öğlen yemeğinde işçilerle buluşmasının ardından Çevre Haftası nedeniyle fabrika içerisinde düzenlenen bir dizi etkinliğe katılan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, burada çocuklarla yakından ilgilendi. Geri dönüşüm sonrası yeniden kullanıma sokulan lastikleri çocuklarla boyayan, fidanları toprakla buluşturan Başkan Büyükakın, etkinliğe katılan ailelerle de sohbet etti. Düzenlenen çevre etkinliği nedeniyle fabrika yönetimini tebrik eden, geri dönüştürülerek tekrar kullanılan ürünler için emek sarf eden çalışanları kutlayan Başkan Büyükakın, “Bu dünya hepimizin ve hep birlikte sahip çıkacağız. Çocuklarımız için ve geleceğimiz için sahip çıkacağız. Bu etkinlik bunun için çok önemli bir misyona sahip” şeklinde konuştu.

BÜYÜKAKIN, “ÜLKEMİZ EMEKÇİLERİMİZİN ELLERİNDE YÜKSELİYOR”

Lastik-İş Sendikası Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Alperen Şakacı’nın da eşlik ettiği ziyarette, çay molalarındaki işçilerle de bir araya gelen ve koyu bir sohbet gerçekleştiren Başkan Büyükakın, “İşçi kardeşlerimizin gösterdikleri ilgi ve alaka için teşekkür ediyor, çalışmalarında kolaylıklar diliyorum. Büyükşehir Belediyesi olarak emekçilerimizin her zaman yanındayız. Onların bu ülke ve kent için ne kadar çok çalıştıklarını şahsımda çok yakından biliyorum. Kocaeli’nin her köşesinde çalışan ve alın teriyle ülkemizin gelişmesine ve kalkınması için gayret eden tüm emekçilerimize bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Ülkemiz ve şehrimiz, emekçilerimizin ellerinde yükseliyor. Tabi bunun yanında istihdam sağlayan, üretim ve yatırım yapan tüm iş dünyasının temsilcilerine de Promoteon özelinde bir kez daha çok teşekkür ediyorum” ifadelerini de sarf etti.

BÜYÜKAKIN, “BURADA HERKES BİR AİLE GİBİ OLMUŞ”

Lastik-İş Sendikası Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Alperen Şakacı’nın daveti üzerine sendikanın iş yeri temsilciliğini de ziyaret eden Başkan Büyükakın, burada işçilerle ve temsilcilerle sohbet etti. Çalışma barışının ve aile ortamının öneminden bahseden Başkan Büyükakın, “Bugünkü ziyaretimde gördüğüm en güzel duygulardan bir tanesi de burada herkes bir aile gibi olmuş. Fabrikayı sahiplenmesini, birbirleriyle olan o güzel muhabbeti her yerde hissettim. Bir kez daha bu ortamı sağlayan gerek fabrika yönetimimizi gerek sendikamızı gerekse tüm çalışanlarımızı canı yürekten kutluyorum” şeklinde konuştu. Yapılan ziyaret çekilen hatıra fotoğraflarının ardından sona erdi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.