Barselona’nın efsanesi Xavi Hernandez eski kulübüne dönmeye hazırlanıyor

Barselona’da Ronald Koeman’ın görevine son verilmesinin ardından, teknik direktörlüğe kulübün efsane ismi Xavi Hernandez’in getirilmesi bekleniyor.

Barselona’da kötü sonuçların ardından teknik direktör Ronald Koeman ile yollar ayrıldı. Eleştirilerin hedefi haline gelen Hollandalı teknik isim, Rayo Vallecano maçında alınan mağlubiyet sonrası kovuldu.

Barselona’da takımın başına geçecek olan isim de belli oldu. Futbolculuk döneminde de Barselona’nın efsanesi haline gelen Xavi Hernandez eski kulübüne dönmeye hazırlanıyor. 2023 yılına kadar sözleşmesi bulunan Xavi ile kulüpler anlaşırsa, efsane isim Barselona teknik direktörü olacak.

41 yaşındaki çalıştırıcı 2015’te transfer olduğu Al Sadd takımında 2019’da teknik direktörlük görevine başladı. Al Sadd’da 7 kupa kazanan Xavi, takımıyla 34 maçtır kaybetmiyor.

Efsane isim, futbolculuğu döneminde Barcelona ve İspanya Milli Takımı formasıyla kazanmadık kupa bırakmadı. Kulüpte 4 Şampiyonlar Ligi, 8 La Liga şampiyonluğu, 2 UEFA Süper Kupası, 2 de Dünya Kulüpler Kupası zaferi yaşadı. Milli Takım’da da 1 Dünya Kupası ve 2 Avrupa Şampiyonası’nda mutlu sona ulaştı.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.