Bariton ve Gökçe Özgül’den yeni single “Tören”

Alternatif/Pop müziğinin gelecek vadeden genç isimlerinden Bariton, Gökçe Özgül ile birlikte gerçekleştirdiği düet çalışması “TÖREN” ile 2 Şubat’ta tüm dijital platformlarda müzikseverlerle buluşmaya hazırlanıyor.

YouTube video

“TÖREN”in söz ve bestesi Bariton ve Gökçe Özgül’e, aranjesi Ehsan Yousef Beik’e ait. Mix ve masteringiBariton’la birlikte Olcay Demirci imzası taşıyor. Video klibinyönetmenliğini ise Yavuz Pullukçu üstlendi.

“TÖREN” İLE KADIN-ERKEK DENGESİNE YENİ BİR DÜZEN!

Bariton ve Gökçe Özgül şarkıyı yazarken Kadın – Erkek ilişkilerindeki toksikliğe değindiklerini dile getiriyorlar. Şarkıda, her ilişkide görülebilecek tartışmalar sonucu ayrılan ancak bir türlü kopamayan ve sonucunda sürekli ayrıl-barış olan Erkek-Kadın dengesine dikkat çekiliyor.

Klip KJ ;
Söz -Müzik : Gökçe Özgül, Göktuğ Tavacı
Yönetmen : Yavuz Pullukçu
Yönetmen Yardımcısı : Zeki Uysal, Tayfun Göl
Styling: RubyStars
Koreografi : Ezgi Sıla Öztürk, Ceyda Atıgan
Set: Solara Beach
Saç&Makyaj : Kemal Demir, Doğuş Demir, Mahsun Karataş
Aranjman : Pacific Music, Ehsan Yousef Beik
Mix: Göktuğ Tavacı
Mastering: Olcay Demirci
Editing : Gökçe Özgül
Oyuncular: Ksenia Thorzhevska
Dansçılar: Nisan Kayalar, Ezgi Sıla Öztürk, Ceyda Atıgan, Öznur Yıldız, Güler Davranma, Bura Tufan, Belgin Yılmaz, Çağlayan Kızıltan, Adem Yıldırım, Gökhan Dikbaşoğlu

Sanatçılar Hakkında:

Bariton

1997 İstanbul doğumlu olan Göktuğ Tavacı, ODTÜ’de İngilizce Öğretmenliğini okurken, eğitime ara verip müzik kariyeri için büyük bir adım atmaya karar verdi. Lisde yapmaya başladığı amatör kayıtlarını üniversite döneminde profosyonel hale getirerek YouTube üstünden paylaşmaya başladı. Müzik sevgisini paylaşabileceği bir kitleye erişmek için bir platform üzerinden yayıncılık kariyerine “Bariton” lakabıyla başladı ve coverlarınısergileyerek insanların ilgisini çekti. Müzik kariyeri için altı yıl boyunca şan eğitimi aldı. Asıl adı Göktuğ Tavacı olan namı diğer nam-ı diğer Bariton, adını, Fransızca ve Almanca’da: bas ve tenor insan sesleri arasında bulunan erkek insan sesi tipidir anlamına gelirken, etimolojik olarak da Yunanca’da derin ve ağır sesli anlamına gelen βαρυτονος kelimesinden gelmektedir. Enerjisi ve üretkenliği ile bilinen Bariton, geçtiğimiz yaz İstanbul Festivali’nde sahne alan almış, katılımcılara unutulmaz anlar yaşatmıştı. Aynı zamanda Tiktoker olan ve içerik üreten Bariton, müzisyen kimliği ile single’lar yayınlıyor ve konserleri için şehir şehir geziyor.SertabErener’in projesi için yaptığu cover beğenilerek Erener’in kolajında yer aldı. Bu proje esnasında Sertab Erener ile birlikte Harbiye ve İzmir Açıkhava sahnelerinde müzikseverlerle buluştu. O Ses Türkiye’de seslendirdiği “Dursun Zaman” coverı ile ülke çapında büyük bir ilgi topladı. Bugüne kadar söz ve besteleri kendine ait 5 single yayınlayan Bariton, yeni çalışmalarıyla ve konserleriyle uzun süre adından söz ettireceğe benziyor.

Gökçe Özgül
1994 Antalya doğumlu olan Gökçe Özgül, ilk kez 2002 yılında (7 yaşında) bir etkinlikte “Oueen of the Night” Aria söylemiştir. İlk bestesini yaptığında henüz 8 yaşındaydı. 16 yaşında O Ses Türkiye’ye katılmış, The Akademia’nin dünya genelinde düzenlediği yarışmada Özgül, “Toxic adlı şarkıyla “en iyi cover” kategorisinde 1.’likle ayrıldı. 100’den fazla sözü-müziği kendine ait Türkçe ve Ingilizce besteleri bulunuyor. YouTube kanalı açıp kendi imkanlarıyla yaptığı akapellaları yüklediğinde, Türkiye’de tek başına akapella yapan ilk Türk kızı oldu. Coverlar yapmaya başladığında, “Vur Yüreğim” şarkısı yaklaşık 20 milyon izlenme rakamına ulaştı. Katıldığı 22. Altın Güvercin Beste Yarışması’nda (2019) söz ve müziği kendisine ait olan “Sen Bana Canlı Lazımsın” adlı eseri ile bu yarışmada 1.’lik alan en geç besteci ve söz yazarı olmuştur.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.