Barış Manço’nun gerçek isminin koyuluş hikayesini, oğlu Doğukan Manço açıkladı

Barış Manço’nun tam adı Tosun Yusuf Mehmet Barış Manço’ydu ve bu gerçeği çok az kişi biliyordu. Oğlu Doğukan Manço her şeyi anlattı.

Barış Manço’nun tam adı Tosun Yusuf Mehmet Barış Manço’ydu ve bu gerçeği çok az kişi biliyordu. Barış Manço’nun gerçek isminin koyuluş hikayesini, oğlu Doğukan Manço açıkladı.

Barış Manço’nun gerçek ismi, çok az kişi biliyor ancak Tosun Yusuf Mehmet Barış Manço. Barış Manço’nun isminin neden bu kadar uzun olduğu merak konusuydu. Oğlu Doğukan Manço’nun geçmişte katıldığı bir yayında bu gerçeği açıkladığı ortaya çıktı.

BARIŞ MANÇO’NUN İSMİNİN GERÇEK HİKAYESİ

“II. Dünya Savaşı sırasında amcam dünyaya geliyor, gündeme yönelik olarak ‘Savaş’ ismi konuluyor. Yıllar sonra insanlar artık barış özlemiyle savaşın bitmesini beklerken babam doğuyor. Babamın ilk ismi ‘Mehmet’, dedesi Mehmet Abdi Manço’dan geliyor. Halam İnci Manço’dan dinlediğim kadarıyla; 1942’de kuzenleri Yusuf Ulcay vefat etmiş, 1943’te babam doğmuş.

Onu da anmak üzere babamın ismine ‘Yusuf’ eklenmiş. Bu kadarla da kalmamış. 5.5 kiloya yakın doğduğu için hastanede hemşireler ‘Bunun adı Tosun olsun’ demişler. Ve ismi kayıtlara ‘Tosun Yusuf Mehmet Barış Manço’ olarak geçmiş.

1954’te ortaokula geçiş sınavına girerken nüfus müdürlüğüne gidip ‘Tosun Yusuf’ ismini çıkartmışlar.”

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.