Barış Manço Vapuru bu yıl 19. kez “Barış Manço Seferi”ne çıktı

Manço Ailesi: “Bu yıl 2023’ün provası oldu. Barış Manço’nun 1975 yılında bestelediği “2023”ü senfoni ile aynı sahnede çalma hayalinin ilk adımlarını attık.”

Geleneksel Barış Manço anma etkinliği için Barış Manço Vapuru bu yıl pandemi nedeniyle Barışseverler olmadan kalktı. Ancak Manço Ailesi(Lale Manço Ahıskalı, Doğukan ve Batıkan Manço) yaklaşık 20 yıldır geleneksel hale gelen bu etkinliği bozmamak için Barış Manço vapuru ile Kanlıca’ya Barış Manço’nun kabristanına gitti.

Sadece aile üyeleri ve izin verilen, sınırlı sayıda müzisyenler ile 7 Şubat 2020 pazar günü Barış Manço vapuru Kadıköy’den Kanlıca’ya hareket etti.
Kanlıca’da Barış Manço’yu selamlayan vapurdan sadece Manço Ailesi inerek yine pandemi kurallarında kabristan ziyaretini gerçekleştirdi.

blank

“Barış Manço Vapuru’nda 2023’ün ilk provasını yapmak çok heyecan vericiydi.”

Günün müzikal kısmında ise İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası ve Ladies&Gentlemen İstanbul Korosu, Doğukan Manço ve Eser Taşkıran’ın yeniden düzenlediği “Dönence” performansını ilk kez bu yıl 19. Barış Manço vapur etkinliğinde gerçekleştirdi. Lale Manço Ahıskalı, Doğukan ve Batıkan Manço’da;
“Barış Manço’nun 80. yaşını kutlayacağımız, 2023’e yazdığı eserini senfoni ile sahnede çalma hayalinin ilk provasını da yapmış olduk.” dedi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.