Banu Noyan koreografisiyle “21 Mart Dünya Down Sendromu Günü”nde bir ilke imza attı

Ünlü koreografi Banu Noyan 21 Mart Dünya Down Sendromu Günü nedeni ile Türkiye’de ilk defa dijital bir defileye imza attı. Moda ve Tasarım Derneği (MOTAD), 21 Mart Dünya Down Sendromu Günü’nde Türkiye Down Sendromu Derneği ile iş birliğine gitti.

Moda ve Tasarım Derneği (MOTAD), 21 Mart Dünya Down Sendromu Günü’nde Türkiye Down Sendromu Derneği ile iş birliğine gitti. Down sendromlu gençlerin tasarımları ve Banu Noyan koreografisiyle gerçekleşen dijital defile, Türkiye’de ilk oldu. MOTAD Başkanı Betül Eren Işık, “Toplumsal farkındalığı oluşturmak ve Down sendromlu gençlere ‘Moda ve tasarım dünyasında ben de varım’ demelerini sağlamak istiyoruz” dedi.

Kurucu Başkanımız Betül Eren Işık’ın anlatımıyla; Biz MOTAD (Moda ve Tasarım Derneği) olarak, 21 Mart Dünya Down Sendromu Günü nedeniyle toplumsal farkındalığı oluşturmak amacımızla, Türkiye’nin toplumsal değerlerini güçlendirmek ve Down sendromlu genç tasarımcılarımıza olağanüstü bir deneyim yaşatmayı hedefledik.

Türkiye Down Sendromu Derneği ile birlikte Down sendromlu gençlerin tasarımları ve Banu Noyan koreografisiyle gerçekleştirdiğimiz dijital defilemizin Türkiye’de bir ilk olarak hafızalarda yerini alacağı inancındayız.

blank

Biz MOTAD (Moda ve Tasarım Derneği) olarak, 21 Mart Dünya Down Sendromu Günü vesilesiyle topluma olan sosyal sorumluluğumuzu yerine getirmek arzusuyla, bir yandan bu önemli konuda toplumsal farkındalığı oluşturmayı hedeflerken, diğer yandan – Down sendromlu gençlere bambaşka bir deneyim yaşatarak, moda ve tasarım dünyasında bende varım! demelerini sağlamak istiyoruz.

Down sendromlu bireylerin her yaşta ve konumda karşılaştıkları ayrımcılık ile mücadele ederek, fırsat eşitliği sağlamak ve toplumdaki vazgeçilmez yerlerini sağlamlaştırmak amacıyla çalışan Türkiye Down Sendromu Derneği ile düzenlediğimiz dijital defilemiz Türkiye’de bir ilktir. Bu ve bunun gibi işbirliklerimizi yapmaya devam edeceğiz

Koleksiyonumuzu birlikte düşleyip tasarladığımız iki Down sendromlu gencimiz ile onların hayalleri, arzu ettikleri renk, kumaş ve tasarımlardan oluşturduk. 2 gencimize derneğimizdeki tasarımcılarımız eşlik etti. 13 parçadan oluşuyor. Öne çıkan temamız ilham vermek oldu. Biz ilhamımızı down sendromlu gençlerin +1 inden aldık.

Umarız defilemiz, geleceğin iyiliklerine ve daha güzel bir dünya tasarlamak isteyenlere esin kaynağı olur.

Türkiye’de ve Dünya’da bu tasarımlardan oluşan koleksiyonları sunmaya devam edeceğiz.

Çeşitli ülkelerdeki STK’larla bağlantı halindeyiz. Ortak defile yapmayı arzu ediyoruz

13 Down sendromlu gencimiz sahneye çıkarak koleksiyonumuza hayat verdi. Gençlerimizin heyecanları gözden kaçmadı. Bu koleksiyon, onlara özel üretildiği için defile sonrası kendilerine hediye edildi.

MOTAD Hakkında Kısa Bilgi: MOTAD Derneği, Türkiye’nin Moda & Tasarım kültürüne ve endüstrisine katkı sağlamak inisiyatifi ile bir araya gelmiş “Moda severler” in aşkı, gücü ve inancı ile kurulmuştur.

Misyonu; Moda & Tasarım Ekosistemindeki kurum ve varoluşların markalaşması ve ticaretlerinin artması için destek vererek ülkemizin istikrarlı ekonomik gelişimini hızlandırmak ve global platformlara yayılmasını sağlamaktır.

MOTAD Yönetim Kurulu ve Kurucu Üyeleri: Moda ve Tasarıma Türkiye tarihinde kilometre taşı ekleyen modacı ve tasarımcı lider Bahar Korçan, Modayı medyada kitlelere tanıtma konusunu misyon edinmiş ve ciddi katkılı prodüksiyonlara imza atmış Banu Noyan, Modayı Dijital Platforma taşıyarak e-ticarete tanıtarak Türk markalarını teknolojiyle tanıştıran Trendyol’un kurucularından Begüm Tekin, MOTAD’ın kuruluşunda ilk tohumu atan, kurucu başkan, moda endüstrisinde ve ihracatında başarılarla dolu ilkleri imzalayan Betül Eren Işık, Eda Gümüş, Hande Anı Can, Hilal Türkmen, Kübra Yentekün, Meriç Koçak ve Yasemin Öztürk.

TDSD Hakkında Kısa Bilgi

Türkiye Down Sendromu Derneği, Türkiye’nin farklı illerinde şubeleşerek Down sendromlu çocuğu olan ailelerin birleşmesini desteklemiştir. Destekli istihdam, bağımsız yaşam ve eğitim başta olmak üzere; sağlık, toplumsal farkındalık, uluslararası ağ kurulması gibi pek çok farklı konuda çalışmalar yapmaktadır.

Syndrome Association Yönetim kurulu Başkan Yardımcısı ve Down Syndrome International Türkiye Temsilcisi olarak Avrupa’da 35, dünyada 136 ülkenin Down sendromu derneklerine erişimi olan bir sivil toplum kuruluşudur. Engelli Çocuk Hakları Ağı Kurucu Sekretarya Üyesi, Eğitimde Eşit Haklar Platformu Kurucu Üyesi ve Nadir Hastalıklar Ağı Danışma Kurulu Üyesi olarak Türkiye’de engellilik alanında çalışan yüze yakın sivil toplum kuruluşu ile birlikte engelli çocuk hakları alanında da çalışmalar yürütmektedir.

Defileye Katılan Down Sendromlu Gençler:

Barış Kelleci – Emre Gürcan – İrem Aslan – Gözde Uçan- Robert Cem Osborn – Kayra Ekmen- Erdem Dağaşan – Halis Güney- Beyza Erdoğan- Şule İnan – Ahmet Can Karakuş-Özge Altınay – Uğur Gencal

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.