‘Balkaymak’ filmi 18 Mayıs’ta izleyici ile buluşuyor

Sinemaseverlerin içini ısıtacak, samimiyeti, masalsı atmosferi ve umut dolu öyküsü ile izleyiciyi kalbinden yakalayacak olan ‘Balkaymak’ filmi 18 Mayıs’ta beyazperdede izleyici ile buluşuyor.

Onur Tan’ın yazıp yönettiği ve Big Play Entertainment (2D Medya)/ Sertaç Demirtaş, Yusuf Karataş yapımcılığında gerçekleştirilen filmde Tarık Ünlüoğlu, Sabina Toziya, Beren Gökyıldız, Kenan Çoban, Filiz Ahmet, Yunus Emre Yıldırımer, Melissa Yıldırımer ve Ömer Tan rol alıyor. Balkaymak’ın bir diğer starı da 2016 yılında Avrupa’nın en güzel köpeği seçilen, İsviçre Alplerinin kocaman ve sevimli çoban köpeği Dobro…

blank

Sıcacık ve umut dolu öyküsü ile 7’den 70’e herkesin ilgisini çekecek bir aile filmi olan ‘Balkaymak’; daha önce Güldüy Güldüy show ve Anne dizisiyle yıldızı parlayan ve birçok ödül kazanan Beren Gökyıldız’ın ilk uzun metrajlı filmi olma özelliğini de taşıyor. Balkanların harika atmosferi ve daha önce keşfedilmemiş olağanüstü mekanlarında çekilen film, Yıldıray Gürgen- Feyyaz Kuruş imzalı müzikleriyle, izleyicilerin kalplerini mutlulukla dolduracak.

YouTube video

FİLMİN ÖZETİ

Güneşin yaktığı, suyun boğduğu, havanın dondurduğu ancak Balkan topraklarının henüz üstünü örtmeyi beceremediği kadar büyük bir sevdanın masalı “Balkaymak”. Yaylanın bir ucundan diğerine bütün köyü ortadan ikiye bölen ve kavuşması imkansız görünen bu masalın kahramanları ise Adem (Tarık Ünlüoğlu) ve Havva(Sabina Toziya).

Ve ufacık boyundan çok daha kocaman, hatta misli misli büyük olan kalbinin içine gizlenmiş ve orada kendisi gibi fırtınada savrulmuş, başka hayatlara yeni limanlar açan küçük Bade. Kocaman kalbinde öyle güzel, öyle renkli, öyle saf bir dünya kurmayı becermiş ki, hayatın bütün kavgaları başka dünyalarda başka yerlerde oluyor Bade için.

Çalışkan arılarıyla ve kocaman köpeğiyle dünyanın en iyi balını üreten aksi, huysuz, geçimsiz, sert bir dede ve sevimli keçileri ve oğlaklarıyla dünyanın en iyi kaymağını yapan inatçı, kızgın, küsmüş bir nine arasında kendisine kalacak sıcak bir yuva bulamayan, sevgiye, meleklere ve iyiliğe inanan bir küçük kız çocuğu. Dede ile nine arasında esen sert rüzgarlara direnen küçük kız ile kendisi kadar küçük ama zekası, kuvveti ve çalışkanlığıyla yaylada haklı bir ün kazanmış arkadaşı Ömer, izleyicisini yepyeni bir masala ve maceraya uzakta kalmış çocukluk yıllarına yolculuğa çıkaracaklar…

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.