Bakanlıktan çocuk istismarını özendiren o kanal hakkında açıklama

YouTube’da “Gerçek Hikayeler” adlı hesap, çocuk istismarını özendirecek animasyon filmler yayınladı. Yayınlanan kısa filmler milyonlarca izleyiciye ulaşırken sosyal medyayı ayağa kaldırdı.

YouTube’da “Gerçek Hikayeler” adlı hesap, çocuk istismarını özendirecek animasyon filmler yayınladı. Yayınlanan kısa filmler milyonlarca izleyiciye ulaşırken sosyal medyayı ayağa kaldırdı.

Video paylaşım sitesi YouTube’da “Gerçek Hikayeler, Hikayem Bitmedi, İşte Benim Hikayem, Hayatın Penceresi” gibi hesaplar, çocuk istismarını öven ve kadın figürünü hedef göstererek çeşitli animasyon filmler yayınlıyor.

YouTube’da çocuk istismarını normalleştiren kanallara büyük tepki!

Sosyal medyada infiale yol açan hesaplarla ilgili başlatılan #cocukistismarıyoutubeda hashtagi Twitter’da TT oldu.

“Annem başka biri için ailemizi terk etti”, “Eski sevgilimi yeniden kazanmak için hamileymiş gibi davrandım”, “15 yaşında hamile kaldım” gibi pedofiliyi öven ve kadın figürünü hedefe koyan “Gerçek Hikayeler” adlı hesapla ilgili çok sayıda tepki tweet atıldı.

Küçük yaşta çocukların artık ellerinde cep telefonu, tablet ve bilgisayarların olduğunu göz önünde bulundurduğumuzda, bu filmler kolaylıkla çocuklara ulaşabilir ve özendirecek etkiye sahip olabilir.

“Gerçek Hikayeler” adlı hesapta çocuk istismarına teşvik eden videolarda “15 yaşımda hamile kaldım”, “16 yaşında baba oldum” gibi ifadeler yer aldı.

Söz konusu skandal görüntülerle ilgili Aile, Sosyal Politikalar ve Çalışma Bakanlığı’ndan bir açıklama geldi.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Bugün gündem olan YouTube kanalında yer alan içeriklerde aile ve toplum yapımızı bozan, genel ahlak kurallarına aykırı ve çocuk cinsel istismarı içeren ifadelerin yer aldığı tespit edilmiştir. Söz konusu içeriklerin çocuklarımız tarafından izlenmesi psikososyal yönden gelişimlerini olumsuz yönde etkileyeceğinden 5651 sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun kapsamında bakanlık olarak erişimin engellenmesi için Youtube ve ilgili kurumlar ile iletişime geçilmiş ve savcılığa başvuruda bulunulmuştur. Ailelerimizin, çocuklarımızın izlediği içerikleri her alanda takip etmesinin önemini vurgulayarak, bakanlık olarak her zaman çocuklarımızın ve ailelerimizin yanında olmaya devam edeceğimizi bir kez daha belirtiriz.”

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.