Bakanlığımız Ertuğrul’a, STK’larımızda Halide Edip Adıvar’a Destek Vermeli!

Joker Ajans’ın yönetim kurulu başkanı Burak Özdemir’in düzenlemiş olduğu, 25 Aralık 2015 tarihinde, Ankara’da Ata Köşk Otel’de düzenlenecek olan 7. Models of Fashion yarışması, 18 finalistle Türk sanat camiasına yeni isimler kazandıracak. Ayrıca STK’larında ilgi odağı olan bu yarışmada, Türkiye yeni yüzünü seçmiş olacak!

Türkiyede ilk dijital dergiciliği getiren ve Türkiye’nin ilk dizi oyuncularının kıyafetlerini ulusal pazarda tanıtan Evo Grup yönetim kurulu başkanı Evren Yaşlak bu yıl 7.si düzenlenecek olan Models of Fashion yarışmasının jüri koltuğunda. Kendisi birçok yenilikleri halkımıza 2009 yılından bu yana sunmakta olup TÜMBİAD (tüm bürokratlar ve iş adamları derneği) projelerden sorumlu başkan yardımcılığı ile pek çok sektöre destek vermekte. Yaşlak kardeşler uzun yıllardır Türkiye’de yapılacak olan yenilikleri yakından takip etmekteler. Evo Grup yönetim kurulu başkan yardımcısı Evrim Yaşlak, Uluslararası pazarda Türk dizi oyuncularının kıyafetlerinin ilk kez bu kadar rahat ulaşılabilir olduğunu açıklarken, Arap ve yakın Avrupa ülkelerinin halkının hep bir ünlüyü örnek alıp giyinmeyi tercih ettiklerini iletti. Bizler Evo Grup bünyesi olarak birçok organizasyon, defile, yarışma ve sponsorluk çalışmalarımız ile daha yakın bir kitleyle iletişime geçip herkesin rahat erişilebilirliğini sağlıyoruz dedi.

Evren Yaşlak; Türkiye kültür mirasları yönünden çok zengin bir ülke… Sadece tarihi ve gezilecek görülecek yerler dışında, uygarlıklara şekil veren örf ve adetlere sahip bir milletiz. Burada da hükümetimiz elinden gelen desteği asla esirgememektedir fakat sivil toplum kuruluşlarının da bu konuda hassasiyet göstermesi şarttır! Nasıl ülkemizde “Çilek, Fındık, Portakal vb… Güzeli” lokasyon olarak yer alabiliyorsa, ulusal anlamda da STK’lar olarak bu işlere destek vermemiz gerekmektedir. Dünyadaki en büyük sektörlerin başında gelen güzellik sektörü, ülkemizde de son 5 yılda inanılmaz bir ivme kazanmıştır. Özellikle Türk dizilerinin uluslararası camiada fenomen hale gelmesi bu sektörü kızıştırdı diyebilirim. Şuan Avrupalı veya bir Arap, Eşkıya Hükümdar Olmaz, Güneşin Kızları, Diriliş dizilerinde neler olduğunu bizler kadar iyi biliyorlar. Hatta bu tarz diziler için turizm gezileri bile düzenlemektedirler. Ve olay burada başlamaktadır. Hükümetimizde önceden yapılan ucuz turist hatasını düzeltmek için elinden gelen desteği vermeye çalışırken, bunun tarzındaki bir turizm hizmeti tamda hedeflenen bir pazardır. Sebebiyse, bu geziler genelde pahalı ve lüks tüketim çerçevesi altında olduğundan, gelen turistte hayranı olduğu ünlüleri görmek ve onların gittiği yerlerde bulunmak için ufak bir servet bırakıyor diyebilirim. Son zamanlarda bakanımız Sayın Mahir Ünal’ında yakından takip edip, destek verdiği “Ertuğrul” sinema projesi de hem Japon-Türk dostluğu adına, hem de bizi takip eden ülkeler gözünde gerçekten sanat için emek veren bir ülke olarak yansımamızın getirisi paha biçilemez. Artık ülkemizde yeni yüzlere ihtiyaç olduğunu hepimiz biliyoruz. Hükümetimiz çok güzel bir başlangıç yaptı. Bunu bizler sırtlanmamız gerekmektedir! Neden bir Halide Edip Adıvar veya Nezahat Onbaşı’nı bizler yapmayalım! Bunun içinde, yeni yarışmalara destek olmamız şart. Özellikle STK’lar olarak, yapılacak oyunculuk programları, güzellik yarışmaları vb. organizasyonlara tam destek vermemiz şart. TÜMBİAD olarak, bu sene bünyemizde bulunan diğer derneklerimizle birlikte Ankara kaynaklı olan, bu sene 7.si düzenlenen Models of Fashion yarışmasına destek olmaya karar verdik. Kişisel olarak TRT ve birçok özel kanalda yapacak olduğum projelerimde dereceye giren arkadaşlarımıza yer vermeyi düşünüyorum. Yarışma öncesinde de Türk sanat camiasına birçok ünlü isim katmıştır. Yarışmayı düzenleyen Sayın Burak Özdemir’de, yıllardır bu işi yapmakta olup, Türkiye’de başarılı işlere imza atmış bir işadamıdır. Bizler STK olarak, bu tarz yarışmalarda yer almadığımız sürece, ülkemiz adına birçok şeyi atladığımızın farkında olmamız gerekmektedir. İleride bir Kıvanç Tatlıtuğ veya Bergüzar Korel çıkartıp, tüm dünyaya ülkemizin reklamını neden yapmıyoruz?” dedi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.