Bakan Yanık’tan ‘Aile’ için videolu mesaj

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Aile Haftası dolayısıyla yayımladığı videolu mesajında, aile kurumuna sahip çıkmanın ve onu değerlere uyum şekilde günümüz şartları dahilinde güçlendirmenin yolunun karşılıklı sevgi, fedakarlık ve adaletli paylaşımdan geçtiğini söyledi.

ANKARA (İGFA) – Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Aile Haftası dolayısıyla video mesaj yayımladı.

Bakan Yanık, mesajında, “Güçlü toplum, güçlü devlet demektir. Güçlü devlet halkına sahip çıkarak onun refahı, huzuru ve güvenliği için her türlü desteği verebilir. Bu birbirine bağlı zincirin en önemli halkası olarak biz sağlıklı yapıdaki aileyi görüyor ve bu yüzden her fırsatta ‘Biz büyük bir aileyiz’ diyoruz”” dedi.

“Her ne kadar ‘toplumun en küçük birimi’ olarak tanımlansa da aslında bizim için anlamı çok büyük olduğunu kaydeden Bakan Yanık, mesajında şu görüşlere yer verdi:

“Barındığımız mekânın adı ‘evdir’ fakat o evi yuva yapan içindeki sevgi, merhamet, fedakârlık, paylaşma ve dayanışma duygularıdır. Bu duygularla o evde yaşayan insanlar da ‘aile’ olur. Aile kurumuna sahip çıkmanın ve onu değerlerimizle uyumlu bir şekilde günümüz şartları dahilinde güçlendirmenin yolu, yine karşılıklı sevgi, fedakârlık, sorumluluk ve adaletli paylaşımdan geçiyor. Bu çatı altındaki ilişkilerin ve kişilerin sağlıklı, mutlu ve güçlü olması toplumun güçlü olması demektir. Güçlü toplum, güçlü devlet demektir. Güçlü devlet halkına sahip çıkarak onun refahı, huzuru ve güvenliği için her türlü desteği verebilir. Bu birbirine bağlı zincirin en önemli halkası olarak biz sağlıklı yapıdaki aileyi görüyor ve bu yüzden her fırsatta ‘Biz büyük bir aileyiz’ diyoruz. Bu duygularla 85 milyonluk büyük ailemizin aile haftasını tebrik ediyor, gelecek güzel günleri uyum içerisinde, hep birlikte inşa etme temennisiyle sevgi ve saygılarımı sunuyorum”.

YouTube video

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.