Bakan Kurum: 1 pist acil inişler için açık kalacak

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Türkiye’nin en büyük millet bahçesi projesi olarak nitelendirilen İstanbul Atatürk Havalimanı’nın olduğu alanın hiçbir şekilde konut ve ticarete açmaksızın vatandaşlara açacaklarını belirterek, orada bir pistin acil inişler için açık bırakılacağını açıkladı.

ANKARA (İGFA) – Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Ankara’da Millet Bahçesi açılışında açıklamalarda bulundu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Atatürk Havalimanı’na yapacağımız Türkiye’nin en büyük millet bahçesi projemize devam edeceğiz. Hiçbir şekilde konut ve ticarete açmaksızın vatandaşlara açacağız” dedi.

Türkiye’nin ilk havalimanı olarak girmiş bir havaalanı olduğunu belirten Bakan Kurum, Atatürk istismarı yapıldığını iddia ederek, “Milletimizin talepleri doğrultusunda projelerimizi yapmaya devam edeceğiz. 1 pist acil inişler için açık kalacak” dedi.

Günde 1 milyondan fazla vatandaşımızın ziyaret edeceğiz bir mekan haline geleceğini ifade eden Bakan Kurum, “İstanbul’un cazibe merkezi diyeceğimiz, vatandaşımıza açacağımız bu alanda gençlerimiz deneyler yapacak, kıraathanede ders çalışacaklar, çok çok da önemsediğim, İstanbul bir deprem bölgesi, olası afet durumunda burası çok önemli bir toplanma alanı görevi görecek. Millete sözlerini tutmadıkları için bu projeleri anlayamazlar. Milletimizin ihtiyacı neredeyse biz orada olmaya gayret gösteriyoruz” diye konuştu.

Bakan Kurum açıklamasında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun söylemlerine de göndermede bulunarak, partililerce doğa meselesi haline getirilmesine tepki gösterdi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.