Bakan Koca son noktayı koydu… Lüzumsuz gündemle vatandaşı tedirgin etmeyelim

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye’de maymun çiçeği vakalarının olduğu yönündeki iddialara son noktayı koydu. Bakan Koca, “Bizde bugüne kadar maymun çiçeği vakasına rastlanmadı” dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medyada yer alan ‘maymun çiçeği’ iddialarına yanıt verdi.

TRT Haber’in aktardığı habere göre Bakan Koca, “Medyada birtakım haberler yapılıyor, görseller paylaşılıyor sonra testlerini yapıyoruz negatif çıkıyor. ‘İnsanlarımızda görüldü de bunu bir şekilde gizlediler mi, açıklamadılar mı, dünyada görülüyor da bizde niye görülmüyor?’ gibi bir kaygıya sebep oluyor. Bizde bugüne kadar maymun çiçeği vakası görülmedi” açıklamasını yaptı.

Fahrettin Koca, maymun çiçeğinin salgına yol açabilecek türde bir virüs olmadığını belirtti.

Koca, ‘maymun çiçeği’ ile ilgili lüzumsuz gündem yapılarak vatandaşın tedirgin edilmemesi gerektiğini kaydeden Bakan Koca, koronavirüsle mücadelenin ise bundan sonraki süreçte kişisel tedbirlerle sürdürüleceğini söyledi.

Öte yandan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sağlık çalışanlarının özlük hakları ile ilgili birçok düzenlemenin yapılacağını da belirterek, özlük haklarıyla ilgili konunun bu hafta TBMM’deki komisyona gelmesinin beklendiğini sözlerine ekledi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.