Bakan Dönmez: 2030’a kadar 1 milyar dolarlık yatırım

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (ELDER) toplantısında yaptığı konuşmada, 2030’a kadar elektrikli araç şebeke altyapısı için 1 milyar dolarlık yatırım yapılacağını açıkladı.

ANKARA (İGFA) – Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 14. Elektrik Dağıtım Şirketleri Sektör Değerlendirme Toplantısı’nda sektör temsilcileriyle bir araya geldi.

Bakan Dönmez, “Önümüzdeki yılların en önemli konu başlıklarından biri elektrikli otomobiller olacak. 2030’a kadar elektrikli araç şebeke altyapısı için 1 milyar dolarlık yatırım yapılacak. Dağıtık enerji üretimi özellikle ana şebekeye binen yükün azaltılması açısından önemli. Bu nedenle, 2030’a kadar dağıtık üretim ve yenilenebilir enerji teknolojileri için 2 milyar dolarlık şebeke yatırımı yapılması gerekiyor.” dedi.

Toplantıda özellikle doğal afet zamanında dağıtım şirketlerinin atacağı adımları ele alacaklarını ifade eden Dönmez, borçtan kaynaklı kesintilerin resmi ve dini bayramlar ile cuma, cumartesi ve pazar günleri yapılmamasına ilişkin uygulamanın da hayata geçirildiğini hatırlattı.

https://twitter.com/fatih_donmez/status/1537393744915447810

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.