Bakan Bozdağ: Kiracılarla ilgili çalışma yürütülüyor

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, hem kiracıları, hem de ev sahiplerinin hukukunu koruyacak bir formülün hazırlığında olduklarını açıkladı.

ANKARA (İGFA) – Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Kanal 7’de canlı yayınlanan Başkent Kulisi programında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Mehmet Acet’in gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Bakan Bozdağ, Adana’da AK Parti’nin düzenlediği gençlik buluşmasından dönerken trafik kazasında hayatını kaybeden gençlere Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifa diledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığı adaylığı ihtamiline yönelik soruyu yanıtlayan Bakan Bozdağ, “Kılıçdaroğlu kendi adaylığına kabule önce CHP içindeki muhalefeti sonra masadakileri zorluyor. Onlar bu zorlama karşısında ne yapıyor, zaman içinde göreceğiz. Sanki Türkiye’de 2023 seçimi sandığı gelmiş, Millet İttifakı kimi aday gösterirse göstermiş Türk halkı onu seçmeye mecburmuş gibi bir algı oluşturmaya gayret ediyorlar” dedi.

Bakan Bozdağ, açık cezaevlerinde COVID-19 izinlerinden bu güne kadar 413 bin 652 kişinin yararlandığını vurgulayarak, konunun yarın Kabine toplantısında değerlendirileceğini kaydetti.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ayrıca ev sahipleri ve kiracılarla ilgili yapılan çalışmalarla ilgili de bilgi vererek, “Hem ev sahibinin hukukunu, hem de kiracının hukukunu koruyacak makul bir formül ortaya çıkarsa biz bu formülle ilgili adım atabiliriz” dedi.

KİRACILARLA İLGİLİ BİR ÇALIŞMA YÜRÜYOR

“Bizim, Borçlar Kanunu’nda esasında kiracıları, kiralayanı koruyan önemli hükümler var” diyen Bakan Bozdağ, “Kötü niyetli bir şekilde bu konuda hareket edilmemiş olsa bu düzenlemeler hem kiracıları hem de ev sahiplerini gerçekten koruyor, her türlü değişime olumsuzluğa karşı da koruyor, önemli olan burada bir çizgide yasanın tanıdığı bu imkanları kullanmaktan geçiyor. Ancak son zamanlarda Türkiye’de de görüyoruz, haberlerde de pek çok özellikle büyükşehirler daha çok yoğun olmak üzere bu konularda maalesef kiracıları zorlayan ve onları çıkarmak isteyen ve bu konuda kiracının karşılayamayacağı miktarda artış talep eden ev sahipleri olduğuna dair ciddi haberler var. Bu konuda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızın esasında konusu. Onlar bu konuda bir çalışma yapıyorlar, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile beraber Adalet Bakanlığı olarak da bu çalışmalara katkı veriyoruz. Henüz çalışma bitmiş değil, sürüyor ama bu konuda ortada bir mesele var, bu mesele de vaziyet ediliyor, bununla ilgili bir çalışma yürüyor” diye konuştu.

Bozdağ, “Devletin koyduğu bir standart yok da, bizim kanunlarımızın hükümleri var, onların koyduğu bir standart var, yoksa bu konuda bir ölçü yok” dedi. Bozdağ, “Şu kadarını ifade edebilirim, hem ev sahibinin hukukunu, hem de kiracının hukukunu koruyacak makul bir formül ortaya çıkarsa biz bu formülle ilgili adım atabiliriz. Ama şu anda henüz böyle bir formül ortaya çıkmış değil, dediğimiz gibi ilgili bakanlıklar çalışıyor” diye konuştu.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.