Bahçelievler’in Kent Ağaç Atlası Çıkarılacak

KAPIMDAKİ DOĞA PROJESİ BAŞLADI

Çankaya Belediyesinin Bahçelievler Derneği ile iş birliğinde hayata geçirilen Kapımdaki Doğa: Sokak Ağaçlarının İklim Dirençli Yerleşimler için Önemi Konusunda Farkındalık Geliştirme Projesi, Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında başladı. 7 ay sürecek projenin sonunda Bahçelievler’de bulunan ağaçları kapsayan Kent Ağaç Atlası çıkarılacak.

Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında Çankaya’da yeni bir proje hayata geçti. Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), Küresel Çevre Fonu (GEF), GEF Küçük Destek Programı (SGP) tarafından desteklenen, Çankaya Belediyesi, Bahçelievler Derneği ve Başarsoft iş birliğinde başlatılan proje, iklim dirençli yerleşimler için sokak ağaçlarının varlığının önemine dikkat çekiyor. Kapımdaki Doğa Projesi, sokak ağaçlarının ekosisteme sağladığı yararları görünür kılmayı, farkındalık oluşturmayı ve sokak ağaç varlığının sürdürülebilirliğini güvence altına almayı amaçlıyor. 7 ay sürecek ve Kent Ağaç Atlasının çıkartılacağı projenin ilk etkinliği Metin Oktay Parkında gerçekleşti.

Projenin ilk etkinliği kapsamında Bahçelievler sokaklarında meşe, çınar, atkestanesi, aylandız gibi tescilli ağaçları işaretlendi. Sokak ağaçlarının yoğun olduğu bir sokağın serin ve havasının temiz olduğunu, ağaç olmayan bir sokağın ise bunlardan yoksun olduğu deneyimlendi. Vegan atölye, eskiz çalışmaları gibi ilgi çeken etkinliklerin ardından 5evler müzik grubunun renk kattığı etkinlikte, vatandaşlara saksı bitkileri de hediye edildi. Etkinlik sonunda “Asfaltın Altında Dereler Var” filmi ile de günümüz kentsel dönüşüm ve sonuçlarına dikkat çekildi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.