Bahçeli ve Erdoğan Saraçhane’de (CANLI)

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nca Türkiye’nin Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016’daki hain darbe girişiminden büyük bir destanla kurtuluşunun 6. yıl dönümü kapsamında İstanbul Saraçhane Meydanı’nda anma programı düzenleniyor.

İSTANBUL (İGFA) – İstanbul Saraçhane Meydanı’nda “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Programı” düzenleniyor.

15 Temmuz temalı video gösterimiyle başlayan anma programı kapsamında sahne alan sanatçılar, şarkı ve marşlar seslendirdi. Alanı dolduran vatandaşlar, ellerindeki Türk bayraklarını sallayarak şarkı ve marşlara eşlik etti.

Sela verilen etkinlikte, 15 Temmuz şehitlerinin ismi tek tek okunurken vatandaşlar “burada” diye karşılık verdi.

15 Temmuz ruhunun canlı tutulması, milli şuurun güçlendirilmesi, şehitlerin hatırasının yad edilmesi amacıyla düzenlenen etkinlikte, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin yaptığı konuşma sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, millete seslendi.

ERDOĞAN: 15 TEMMUZLA İLGİLİ ANLATILACAK O KADAR ÇOK ŞEY VAR Kİ…

Sinsi oyunun 15 Temmuz gecesi milletin iman dolu göğsüne çarparak yerle yeksan olduğunu kaydeden Erdoğan, Türk Milleti’nin 15 Temmuz’da destan yazdığını söyledi. Erdoğan, “Milletimiz 15 Temmuz’da destan yazdı, darbe girişimini akamete uğrattı” dedi.

“15 Temmuz öyle bir geceydi ki, darbecilere karşı direnmek üzere harekete geçenlerin tamamı şehadeti göze almıştı” diyen Erdoğan, “Saraçhane’de şu süs havuzlarının dili olsa da abdestsiz şehit olmamak için kendine uzanan elleri anlatsa. Ankara’daki TBMM’nin dili olsa da üzerlerine bomba yağarken sizlerin emanetine nasıl sahip çıktıklarını anlatsa” diye konuştu.

15 Temmuz ile ilgili anlatılacak o kadar çok şey var ki diyen Erdoğan, tarihin hepsini hakkıyla kaydedeceğini söyledi.

“15 Temmuz gecesi gördük ki, son sözü top, tüfek değil iman belirler”

YouTube video

MHP GENEL BAŞKANI DEVLET BAHÇELİ: TÜRKİYE ASLA ZİLLETE DÜŞMEYECEKTİR

Milli birlik ve dayanışma ruhunun FETÖ’nün hesaplarını boşa çıkardığını söyleyen Bahçeli, Türkiye’den yana olanlarla, Türkiye’nin karşısında olanların mücadelesinin bitmeyeceğini kaydetti. Bahçeli, milletin ve devletin bekasının her türlü siyasi arayışın önünde olduğunu söyledi.

Bahçeli, “Türkiye kimsesiz bir ülke değil. Asla zillete düşmeyecektir” dedi.

Tehditlere kulak asmayacaklarını kaydeden Bahçeli, “Rehavete kapılmayacağız. Türkiye’yi geçemeyecekler. Türk Milletini yenemeyeceklerdir. Türkiye, zalimlere yem olamayacak kadar kudretlidir. Daha fazla kaynaşalım, saflarımızı daha sıkı tutalım” dedi.

“Büyük bir millet olduğumuzu dosta düşmana ispat edelim” diyen Bahçeli, “Sayın Erdoğan’ı anlayınız, anlatınız” diye konuştu.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.