Bağcılar’da 35 noktada kurban kesilebilecek

Bağcılar Belediyesi, Kurban Bayramı’nda vatandaşların kurbanlarını keseceği 35 yer belirledi. İlçe sakinleri, bütün tedbirlerin alındığı bu noktalarda kurbanlarını temiz ve güvenli bir şekilde kesebilecek.

9-12 Temmuz tarihleri arasında kutlanacak olan Kurban Bayramı öncesinde Bağcılar Belediyesi bütün hazırlıklarını tamamladı. İlçe genelinde kurban kesim alanı olarak 35 nokta belirlendi. Ayarlanan pazar alanları ve belirlenen otoparklar dışında kurban kesilmesine müsaade edilmeyecek. Çöp araçları, yıkama tankeri ve kamyonetlerle kurban kesim noktalarında temizlik, dezenfeksiyon ve çöplerin alınması işlemleri de yapılacak. Kurban atıkları da çöp konteynırlarında toplanacak. Çevre Koruma Müdürlüğü, Zabıta Müdürlüğü, Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri, Arefe gününden itibaren bayram süresince görev yapacak.

Bayramı mutlu bir şekilde kutlayacağız

İlçe sakinlerinin ibadetlerini huzur içinde yerine getirmeleri için çalışmaları yaptıklarını söyleyen Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, “Hemşehrilerimizin hijyenik ve sağlıklı ortamlarda kurbanlarını kesmelerini sağlamak için bayram öncesinde hazırlıklarımızı yaptık. İnşallah bir sorun yaşamadan bayramı sevdiklerimizle mutlu bir şekilde kutlayacağız. Tüm halkımıza şimdiden huzurlu ve mutlu bayramlar diliyorum” dedi.

Kurban rehberi hazırlandı

Öte yandan Bağcılar Belediyesi tarafından kurbanlık hayvanın seçiminden taşınmasına, kesilmesinden etinin saklanmasına kadar her aşamayı anlatan “Hijyenik kurban kesimi ve halk sağlığı” konulu bir kitapçık hazırlandı. Önemli bilgiler içeren Kurban Rehberi isimli kitapçık hem vatandaşa dağıtıldı hem de belediyenin internet sayfasında yayımlandı.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.