Bacaklarınız sağlıklı ve güzel olsun ister misiniz?

Güzel Bacaklarım Olduğundan Nasıl Emin Olacağım? Bacaklarınızın, güzel bir şekle sahip olması için öncelikle istikrarlı bir egzersiz programına sahip olmanız gerekir.

İnce bileklere ve dizlere sahip güzel bacaklar kolay görülmez. Anatomik mükemmellik kemiklerin yerleştirmenin yanı sıra kişinin ağırlığına dayanmaktadır.

Buna karşılık, genel şekli ve görünümü bacaklardaki yağ ve kasların uyumuna bağlıdır. Uygun egzersiz, pürüzsüz ve mükemmel şekilli bacaklara sahip olma yönünde en önemli adımdır.

Öncelikle Sağlığınıza Dikkat Etmelisiniz

Özellikle uzun saatler ayakta çalışan bayanlarda bacak ağrıları, karıncalanma gibi durumlar sık sık yaşanan sorunlardır. Günün çılgın bir şekilde akıp giden hızının da olumsuz bir etkisi vardır ve sağlıksız bacaklar bu durumdan en çok zarara uğrayanlardır.

Özellikle geeleri, bacaklarda ve ayaklarda kombine ağrılarla karşılaştığınızda, bu durum bacak sağlığınızda bozukluklar olduğunun nedeni olabilir. Bu duruma dikkat edilmeli ve kötüleşiyor ise hemen tedavi edilmelidir.

Bacak yaralanmaların tek nedeni, yüksek topuklu ayakkabılar giymek tabiki olamaz. Alkol alımı, sigara ve dengesiz beslenme yatkınlığında olanlarda bacak ağrıları görülebilir, tüm ağırlaştırıcı faktörler zayıf kan dolaşımına, selülit ve çatlakların daha belirgin bir görünüme neden olur ve hatta bacak arterlerinde paptlama görülebilir.

Güzel Bacaklar İçin İpuçları

Daha sağlıklı ve daha biçimli bacaklara sahip olmak için temel adım , koşu ve atlama sporları yapabilmektir. Güzel ve mükemmel bir tonda bacaklar sürekli egzersiz yoluyla elde edilebilir. Bu egzersizler kas, düzgünlük ve elastikiyet elde etmek için yardımcı olur.

Aynı zamanda genel olarak bütün vücuda yarar sağlar, düzgün ve gelişmiş bir kan dolaşımı oluşturur. Egzersiz için eğitim kursu orta ve düzenli olarak belirli bir süre yapılmalıdır. Örneğin, bir ay boyunca yoğun ve titiz bir çalışma ve sonrasında sürekliliğin olmaması durumu faydasız olacaktır.

Bu rutin bir iş olmalıdır.”Bacaklarımı günün sonunda ağır ve şişmiş hissediyorum.” Bu da en çok şikayet edilen durumlardan biridir. Belki de bu duruma yüksek topuklu ayakkabı (ideal topuk uzunluğu üç santimetreden fazla olmamalıdır) ya da sıkı ayakkabı giymek neden olur.

Bu durumda, şişliği hafifletmek için öğleden sonra soğuk su, tuz ve kabartma tozu içeren bir leğende ayaklarınızı ıslatabilirsiniz. Veya iki avuç dolusu iri tuz ve kabartma tozunu, soğuk su ile dolu bir leğende karıştırıp, en az 5 dakika boyunca ayaklarınızı ıslatabilirsiniz.

Sonra ayaklarınızı iyice kurulayıp, ayak tabanı ve ayak bileklerinden başlayarak, özel bir krem kullanarak ayaklarınızı ovabilirsiniz.

Size yoğun bir günün ardından yorgun bacaklarınızı rahatlatmak için son derece etkili olan bir başka tedavi yöntemini veriyoruz.

Koltuğa oturun ve bacaklarınızı bir sandalyenin üzerine uzatın, veya yatağınıza yatın ve bacaklarınızı duvardan yukarı doğru kaldırın, yoksa bunlar size zor mu geldi? Daha basit olanıda var tabiki.

Uyurken bacaklarınızın altına bir yastık koyun ve bacaklarınızın vücudunuzdan biraz daha yukarda olmasını sağlayın.

Bu eylem, kasların gevşemesine izin verir ve kan dolaşımını artırır. Ve sonrasında,şiş ayak bileklerinizin rahatlamış olacağından emin olun!

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.