‘Babaların babası’ uluslararası operasyonla iki yıl sonra yakalandı

İtalya’da ‘babaların babası’ olarak bilinen ve Ndrangheta mafyasının lideri Domenico Paviglianiti, İspanya’da düzenlenen operasyonla yakalandı.

İtalya’nın en eski ve en güçlü mafya oluşumlarından ‘Ndrangheta’nın lideri Domenico Paviglianiti İspanya’da yakalandı. İki yıldır kaçak olan Paviglianiti, İspanyol ve İtalyan polislerinin ortak operasyonu sonucunda başkent Madrid’de yakayı ele verdi.

Paviglianiti’nin yakalandıktan sonra üzerinde Portekiz’e ait sahte belgeler ile 6 bin euro nakit para ve aldı adet cep telefonu çıktığı öğrenildi.

‘Babaların babası’ olarak bilinen Paviglianiti, İtalya’nın güneyindeki Calabria bölgesinde örgütlenen ‘Ndrangheta ile birlikte 1980 ve 1990’lı yıllarda adını duyurmuştu. Söz konusu dönemde ‘Ndrangheta örgütü Avrupa’nın büyük bölümüne yayılırken, kara para aklama, gasp ve uyuşturucu ticaretini yönetiyordu.

CEZASI YANLIŞ HESAPLANDI

The Times’ın haberine göre, 2010 yılında ABD’li bir diplomatın yaptığı hesaplamaya göre ‘Ndrangheta’nın faaliyetlerinin parasal değeri, İtalta’nın Gayri safi yurt içi hasılasının yüzde 3’üne denk geliyordu.

İlk kez 1996 yılında tutuklanan ve ömür boyu hapse mahkum edilen Paviglianiti’nin cezası daha sonra 30 yıl hapise çevrilmişti. 2019 yılında cezasının yanlış hesaplandığı belirtilen Paviglianiti serbest bırakılmıştı.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.