Babacan’dan ilk dijital siyasi miting

DEVA Partisi, dünyada dijital bir siyasi miting düzenleyen ilk siyasi parti oldu. Genel Başkan Ali Babacan, Metaverse’deki miting alanına kendi avatarıyla girdi.

ANKARA (İGFA) – Dünyada dijital olarak siyasi miting düzenleyen DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Metaverse’deki alanına kendi avatarıyla girdi.

Dijital miting alanında ekrana, Babacan’ın VR gözlüklü görüntüleri yansıtıldı.

Burada yaptığı konuşmada 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlayan Babacan, “Bugün hep beraber bir tarihe tanıklık ediyoruz. DEVA Partisi olarak dünyada bir ilkin altına imza atıyoruz. Metaverse’deki ilk siyasi mitingi gerçekleştiriyoruz. NFT hediyesi veren ilk siyasi parti olarak, Ethereum blokzincirinde ilk biz buluşuyoruz. Metaverse evreninde genel merkez binası satın alan ilk parti de biz olmuştuk. Metaverse’ü bugün hep beraber DEVAVERSE yapıyoruz. Sağda solda gençlerin karşısına dikilip ‘Çıkar telefonunu göster’ diyenlere de, bundan böyle hep beraber ‘Çıkar telefonunu Metaverse’deyiz’ diyelim” diye konuştu.

Gençlik eylem planlarının hazır olduğunu ve yakın bir zamanda açıklayacaklarını duyuran Babacan, “Türkiye’yi yeni buluşların, yaratıcı fikirlerin ülkesi yapacağız. Hiçbir gence ‘Başımıza icat çıkarma’ demeyeceğiz. Ne olur başımıza yeni yeni icatlar çıkarın, yeni yeni işler açın diyeceğiz. Fikir ve üretim üssü olan bir Türkiye olduğumuzda güçleneceğiz. Kendi geliştirdiği teknolojileri, kendi geliştirdiği markalarla dünyaya ihraç eden bir Türkiye olduğumuzda güçleneceğiz” dedi.

“Gençleri yeni dünyanın bilgi ve becerisiyle donatacaklarını belirten Babacan, “Liseden mezun olan her gence algoritma ve temel kodlama becerisine sahip olma imkânı tanıyacağız. Liselerde seçmeli olarak yapay zekâ, girişimcilik ve siber güvenlik gibi dersler açacağız. Teknoloji ürünleri üzerindeki vergileri düşüreceğiz. 25 yaşın altındaki tüm gençlere, internete bedava erişim hizmeti sunacağız. Bunları çağımızda bir lüks değil, ihtiyaç olarak görüyoruz. Gençlerin, imkanlara rahatça ulaşabildiği bir Türkiye’nin önünde duracak hiçbir güç tanımıyoruz” dedi.

‘BUGÜN NEYİ YASAKLASAM DİYE İŞ LİSTESİ YAPIYORLAR’

“Belli ki ajandalarına koymuşlar. Beştepe’de her gün uyanıp ‘Bugün neyi yasaklasam?’ diye bir iş listesi yapıyorlar. Türkiye’yi yasakların ülkesi yapmaya çalışıyorlar. Pandemi yasaklarının hemen hemen hepsi kalktı. Ama gece müzik yasağı duruyor. Hiçbir farklı sese, hiçbir farklı söze tahammül edemiyorlar. Çünkü demokrat bir zihniyete sahip değiller.”

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.