Aziz Yıldırım bırakıyor

Aziz Yıldırım, düzenleyeceği basın toplantısında bundan sonra izleyecekleri politikayı ve görevi ne zaman bırakacağını açıklayacak.

3 Temmuz 2011’den beri süren şike sürecinden beraat eden Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım sessizliğini düzenleyeceği basın toplantısıyla bozacak. Beraat kararının ardından Fenerbahçe cephesinden açıklama yapmaya tek isim olan Başkan Yıldırım, merak edilen tüm sorulara basın mensupları önünde cevap verecek. TFF ve UEFA’yı hedef listesinin ilk sırasına koyan Yıldırım, Fenerbahçe’nin bu kurumlar dışında Mehmet Ali Aydınlar, Lütfi Arıboğan, Ünal Aysal, Michel Platini ve Pierre Cornu başta olmak üzere hangi ismlere hangi gerekçelerle tazminat davaları açacaklarını belirtecek. Aziz Yıldırım, camiaya verdiği “Mahkemeden sonra bırakacağım” sözünü kesin olarak ne zaman yerine getireceğini bu basın toplantısında kamuoyuyla paylaşacak.

YILDIRIM’IN BAŞLIKLARI
1- Mehmet Ali Aydınlar’ın sözünü tutmasını istenecek. 45 milyon avro istenecek.
2- TFF’ye Şampiyonlar Ligi’nden mahrum edilen her yıl için 45 milyon avrodan 3 senelik 135 milyon avro talep edilecek.
3- Bu süreçte Fenerbahçe’ye kumpas kuranlara maddi tazminat davaları açılacak.
4- “Bu bir şike davası değil” ifadesinin içi tek tek anlatılacak. “Memleket elden gidiyor” sözünün sebepleri açıklanacak.
5- Aziz Yıldırım verdiği sözü yerine getirecek ve olağanüstü kongre kararı alacak. Hedef Mayıs-Haziran ayında kulübü kongreye götürmek ve görevi teslim etmek.
6- Platini ve müfettiş Cornu başta olmak üzere UEFA’nın önemli isimlerine yüklü tazminat davalar açılacak.
7- Mehmet Ali Aydınlar, Lütfi Arıboğan başta olmak üzere o dönemde Federasyonda görevli bulunanlar hakkında ceza ve tazminat davaları açılacak.
8- “Şikeye bulaşmış adamla ne dostluk yapacağım” açıklaması yapan Galatasaray eski Başkanı Ünal Aysal hakkında suç duyurusunda bulunulacak.
9- Televizyonlarda Fenerbahçe ve şike hakkında yorum yapan yazarlar hakkında suç duyurusunda bulunulacak.

Veda sezon sonu
3 Temmuz sürecinden beraat eden Aziz Yıldırım’ın Yargıtay kararını beklemeden görevi bırakacağı öğrenildi. Veda etmekte kararlı olan Yıldırım’ın bu kararını kısa süre içinde kamuoyuyla paylaşacağı ve sezon sonunda koltuğu bırakacağı belirtildi. Görkemli bir veda isteyen Yıldırım’ın tüm branşlarda şampiyonluk hedefi koyarken önümüzdeki günlerde “Görevi bıraktığımda başkan adayım” dediği Ali Koç’la bir araya gelerek durum değerlendirmesi yapacağı öğrenildi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.