Ayvalık’ta Kavşaklar Artık Daha Yeşil

Ayvalık Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, Sarımsaklı genelinde refüj ile kavşaklardaki iyileştirme ve yenileme çalışmalarını tamamladı. Sahil üç yol mevkisi başta olmak üzere Sarımsaklı geneline yayılan yeşillendirme çalışmalarıyla da egzoz gazlarının oluşturduğu karbon salınımı azalacak ve kavşaklar yeşil bir görüntüye kavuştu.

Kısa bir süre önce yapımı tamamlanan Armutçuk Sahil İtfaiye ve Kırlangıç Kavşakları’ndaki peyzaj çalışmalarından sonra ekipler, ara vermeden Sarımsaklı mevkisindeki kavşakları yeşillendirme çalışmalarına başladı.

Göz dolduran çalışmalarla Ayvalık daha da yeşil olurken, kent genelindeki bakım, onarım ve peyzaj çalışmalarına da aralıksız devam ediliyor.

Modern dokunuşlarla turizm sezonu öncesi kentin her noktasında göze hitap eden çalışmalar yapıldığını ifade eden Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, “Ayvalık’ın yaz aylarında en çok ziyaret edilen noktalarından biri olan Sarımsaklı sahilin ulaşım bağlantısını sağlayan kavşakta bakım, onarım ve peyzaj çalışmalarını gerçekleştirdik, sık kullanılan kavşağı yeşil ve doğal bir görüntüye kavuşturduk. Bu çalışmada da diğer peyzaj çalışmalarında olduğu gibi Ayvalık’ın kültürünü yansıtan zeytin ağaçları ve bölge iklimine uygun çim ile bitki türleri seçilerek düzenlemeler yapıldı. Daha önce yapımı tamamlanan İtfaiye ve Kırlangıç akıllı kavşakları peyzajlarıyla da çok beğenilmişti. Bu kavşağımızı ve kentimizin farklı noktalarında birçok yeri de Ayvalık’a yakışır şekilde yeşille buluşturduk” dedi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.