Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin’den “24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı” Mesajı

Değerli Basın Emekçisi Dostlarım, 24 Temmuz 1908 tarihi, basın sansürünün kaldırıldığı tarihtir. Basın özgürlüğü ve demokrasi adına bu önemli dönemecin 114. yıl dönümünde 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramınızı en içten dileklerimle kutluyorum.

Basın meslek ilkelerine uygun, kişi hak ve hürriyetlerine saygılı, tarafsız ve objektif bir yayıncılık anlayışı; toplumda basına güvenin artırması, toplum düzeninin korunmasının en büyük güvencelerinden biri olmasının yanında, kamuoyunun yanlış bilgilerle yönlendirilmesinin de önüne geçecektir. Bu yüzden 24 Temmuz 1908 tarihi bizim için çok değerli ve önemlidir. Fakat aradan geçen bu 114 yıllık zamana rağmen ne yazık ki, ülkemizin de içinde yer aldığı bazı ülkelerin basın çalışanları, düşünce ve ifade özgürlüğü konusunda ciddi sorunlar yaşamaya devam ediyor. Türk Basını hala baskı altında tutulmaya çalışılıyor. Tüm basın emekçisi dostlarımın bu baskılara, yıldırmalara rağmen basın özgürlüğü yolunda mücadeleden vazgeçmemelerini ve Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi ‘Gazeteciler, gördüklerini, düşündüklerini, bildiklerini samimiyetle yazmalıdır’ sözünü akıllarından hiç çıkmamalarını diliyorum.

Dünyanın en zor ve sorumluluk isteyen mesleklerinden biri olan gazeteciliği, tarafsız ve özgürce yerine getirmeye çalışan ülkemizdeki ve kentimizdeki tüm basın emekçilerine sansürün hiçbir türlüsünün olmadığı özgür bir gelecek dileklerimi sunuyor, 24 Temmuz Basın Bayramı’nı kutluyorum. Kalemlerin özgür olduğu, gazetecilerin tutuklanmadığı, yaptıkları haberler nedeniyle hedef gösterilmediği, işten atılmadığı, cezalarla korkutulmadığı, güzel, mutlu günlere ulaşmak dileğiyle.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.