Ayşen Gruda’nın cenazesinde büyük sitem

Yeşilçam’ın usta sanatçısı Ayşen Gruda, Zincirlikuyu Camii’nde son yolculuğuna uğurlanıyor.

Bir süredir kanser tedavisi gören 74 yaşındaki usta sanatçı Ayşen Gruda, çarşamba günü yaşamını yitirmişti. Gruda, bugün Zincirlikuyu’da son yolculuğuna uğurlanıyor.

CENAZEDE SİTEM: “O BÜYÜK OYUNCULARIN HİÇBİRİ BURADA YOK”

Ayşen Gruda’nın ilk eşi Yılmaz Gruda’da cenaze törenine katılanlar arasındaydı. Usta oyuncu duygularını şu sözlerle anlattı:

blank

“Büyük bir değeri kaybettik. Büyük oyuncularla oynadı, o büyük oyuncuların hiçbiri burada yok. Burada olmaları lazımdı, gerekliydi ama yoklar. Ben kendi adıma ve onlar adına doğrusu utanıyorum. Kalkıp gelmeliydiniz, onu gazetelerde uğurlamak yerine; onun tabutun başına gelip, ‘Güle güle kızım, güle güle Ayşen’ demelilerdi. Ben onlara çok çok kırgınım…

Bunu bütün sanatçılar yapmalı. Sahnede oynayan birisi sanatçılar tarafından uğurlanmalı. Ayşen büyük bir yetenekti, o yetenekle zirveye çıktı. Onu halk uğurluyor, çünkü onların sanatçısıydı. Gözümün önünde binlerce resim var. Büyük bir yetenekti. Türk halkı onu bağrına bastı ve zirveye oturttu. Şimdi o zirveden yolcu. Toprağı bol olsun, ışık içinde yatsın. Yeneceğine inandık, zorlandı. Her şey bir yere kadardı. Tanrının istediği oluyor. En güzel şekilde yanına aldı. Soyadımı taşımasından memnundum. O adla yürüdü çünkü… Çok ilkler yaptık onunla. Kabul etmek lazım ki çok sevdiğim kızımın da annesi. Güzel Yiğit’İn anneannesiydi. Madem ki benim soyadımla ad yaptı. Onunla da yürüyebilir. Halk onu öyle uğurladı…”

‘Ben onun bebeğiydim’

Elvan Gruda, annesini anlatırken konuşmakta güçlük çekti:

“Söyleyecek çok söz var ama takatim yok. Onu herkes seviyor, övüyor, kucaklıyor… Ben de aynı duyguları paylaşıyorum ama bir farkla. Ben onun bebeğiyim. bütün Türkiye’nin ve sevenlerinin başı sağ olsun. Bu süreçte bizimle beraber olan acımızı paylaşan herkese çok teşekkür ediyorum. Ayşen Gruda’nın değerinin hepimiz farkındayız. Onun sanatçılığı, zekası, dürüstlüğü, insana olan saygısı, sanatındaki o başarısı inanılmaz… Burada bir sürü genç öğrencisi var. O insanlara o kadar çok şey kattı ki… Alkış almaları için yollarını açtı. Ona çok teşekkür ediyoruz. Saygı ve sevgiyle sonsuzluğa uğurluyoruz.”

Pankreas kanseriyle mücadele eden Gruda, 23 Ocak’ta tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmişti…

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.