Ayşe Kulin, D&R için 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel kitap tavsiyelerini paylaştı

Kültür, sanat ve eğlenceyi tek çatı altında birleştiren D&R, geçtiğimiz yıl Türkiye’de en çok satılan kadın odaklı eserleri ve yazarları listeledi. Kitapları en çok satan kadın yazarlar listesinin vazgeçilmez ismi Ayşe Kulin, D&R için 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel kitap tavsiyelerini paylaştı.

Kendine has tarzı, sürükleyici kalemi ve hayatın her alanına dokunan eserleriyle Türkiye’nin en çok okunan yazarları arasında yer alan Ayşe Kulin, kadınlar gününe özel kitap tavsiyelerini paylaştı. D&R’ın sorularını yanıtlayan yazar; “Kadınlar güçlerinin farkına varsınlar, mutlaka gerekli eğitimi alıp, nelere muktedir olduklarının fark etsinler” dedi. Yazarın kadınlar için tavsiye ettiği kitapların başında ilham veren yaşam öyküsüyle hafızalara kazınan yirminci yüzyıl popüler kültür ikonu hâline gelen ressam Frida Kahlo yer alıyor.

“Frida Kahlo, bir kadın iradesinin göz yaşartıcı öyküsüdür”

“Frida Kahlo, Camille Claudel, Türkan Saylan, Madam Cruie, Füreya Koral ve Leyla Gencer’in yaşam öyküleri bana göre okunması gereken kitaplardan. Bu kitaplarda değişik sınıflardan gelen ve zorluklarla baş ederek hayatta kalmayı, erkek egemen toplumlarda dik durmayı, öne çıkmayı ve faydalı işlere imza atmayı başarmış kadınların öyküleri var. Frida Kahlo’nun hayat hikayesi, bir kadının iradesinin göz yaşartıcı öyküsüdür.”

“Kadınlar güçlerinin farkına varsınlar”

“Kız veya erkek her doğan çocuk yaşam enerjisini annesinden alıyor. Kadınlar güçlerinin farkına varsınlar ve bilsinler ki, izin vermedikleri taktirde kimse onlara hükmedemez çünkü doğuran ve dünyaya gelen her cana yaşama şansını veren kendileridir. Bu yüzden hiç bir düzen veya inanç sisteminde erkekten sonra gelmeleri mümkün değil. Bu kesin ve ilahi hükmün gerçeği ışığında dünya da cennet de onların ayakları altındadır. Yeter ki mutlaka gerekli eğitimi alıp, nelere muktedir olduklarının farkına varsınlar.”

Türkiye’nin en çok okunan kadın yazarları ve kitaplar

Türkiye’nin en büyük kültür, sanat ve eğlence dünyası D&R, Türkiye’nin en çok okunan 10 kadın yazarın ve kadını konu alan kitapların listesini oluşturdu. Listeye göre eserleri en çok satan kadın yazarlar; Ayşe Kulin, Beyza Alkoç, Bircan Yıldırım, Esra Ezmeci, Gülseren Budayıcıoğlu, Hatice Kübra Tongar, İclal Aydın, İpek Ongun, Şermin Yaşar ve Tuğçe Işınsu olurken; Anna Karenina, Ben Kirke, Charlotte Bronte, Kendine Ait Bir Oda, Kadınlar Ülkesi, Kurtlarla Koşan Kadınlar, Kadınlar Şifadır, Saç Örgüsü, Sırça Fanus ve Ben Malala en çok satan kadın odaklı kitaplar oldu.

blank

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.