Ayhan Ün’ün ilk romanı “Bıyıksız Osmanlı” ilk baskısıyla okuyucu ile buluştu

Bizans döneminde Kayseri’den İstanbul’a uzanan aşk, entrika, heyecan dolu bir serüveni akıcı bir dille aktaran Ayhan Ün ilk romanı “Bıyıksız Osmanlı” ile okuyucuya merhaba diyor.

Kayseri’de medrese eğitim gören Sadık’ın 1453 yılında İstanbul’un fethinden sonra Saray’dan çağırttırılması ile başlayan bir serüveni içeriyor. Medreseye gönderilene kadar yaylada baba baskısı altında büyüyen Sadık’ı, büyük umutlarla gittiği Saray’da hiç beklemediği ve hiç ummadığı bir görev ve hayat bekler. Tercüman ve danışman olarak başladığı görevinin arka planında esasında, yine Saray’da tercüman olarak bulunan Rum Aliki’den olası gizli kapaklı organizasyonların açığa çıkarılması yatmaktadır. Medeniyetler arası çatışmalar, dinler arası mücadeleler… Hayatında hiç karşı cins ile karşılaşmamış olan Sadık, saray dünyasında bir anda entrikalar içinde kalsa da gönlünün zincirleri kırılıyor ve hiç beklemediği bir aşkın tarafı oluyor.

Tamamen kurgudan ibaret olan roman, dönemin atmosferinden esinlenerek kendi dünyasını yaratmış ve hem görevi itibariyle hem de duygusal hayatında ikilemler arasında kalan Sadık’ın iç dünyasını okuyucu ile buluşturuyor.
Roman aynı zamanda esrarengiz kişilere hayat vermiş ve beklenmedik olayları kurgu dünyasına aktararak heyecan dolu bir akış sunuyor.

Akropolis tıklım tıklım, Bizanslılar hiç ses çıkartmıyorlar;
kimileri çömelmiş, kimileri ayakta…
Taşları dağılmış surlardan dumanlar yükseliyor,
Haliç’e karadan indirilmiş gemiler çarpışıyor, Pera taraflarından dumanlı toplar uçuşuyor, gümbür gümbür; bir Hristiyan gemisi batıyor,
çok üzgündü herkes, gözler kısılmıştı.
Artık tüm umutlar, tüm şehir bitmiş miydi… Vatikan yardım edecekti… Batıdan şövalyeler, askerler gelecekti…

Büyük Konstantinopolis düşecek miydi?

Biyografi
Ayhan Ün

1978 yılında Almanya, Mannheim’da doğan Ayhan Ün, 15 yaşına kadar Almanya’da yaşamış ve ardından ailesiyle birlikte Ürgüp’e dönmüştür. Öğrenimini Hacettepe Üniversitesi ve Almanya’daki Frankfurt Goethe Üniversitesi’nde Edebiyat dallarında tamamlayan yazarın ilk romanı “Bıyıksız Osmanlı” 2000 yılında tamamlanmış ve ilk baskısıyla 2019 yılında okuyucunun beğenisine sunulmuştur. Asıl mesleği yeminli tercümanlık olan yazar, hayatını Dış Ticaret Uzmanı olarak devam ettirmekte ve yazın dünyasına duyduğu ilgiyi yeni romanlar kaleme alarak sürdürmektedir.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.