Aydilge “Bir Dilek Tut” derneğinin canlı yayınına konuk oldu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 100. Yılında instagram üzerinden canlı yayınlara konuk olan sanatçılar arasında başarılı sanatçı Aydilge de vardı.

Birçok toplumsal konuya dikkat çekmesi ve gönüllü olarak birçok harekette yer almasıyla bilinen Aydilge, bu yıl 23 Nisan’da “Bir Dilek Tut” derneğinin canlı yayınına konuk oldu. Aydilge, zorlu hastalıklarla mücadele eden ve çoğu kronik hasta olan dilek çocukları için gönüllü olarak en sevilen şarkılarını seslendirdi. Kendisi de çocukluğunda bir süre oksijen makinasına ihtiyaç duyarak yaşamak zorunda kalan başarılı sanatçı, şimdi ise en büyük dileğinin müziğiyle tüm çocuklara umut ve mutluluk aşılamak olduğunu söyledi.

Evinden canlı yayın yapan sanatçı, kedisi Miko’yu da çocuklarla tanıştırarak neşeli anlar yaşattı. Kemanda eşi Utku Barış Andaç’ın eşlik ettiği konser boyunca Aydilge, çocuklara Mustafa Kemal Atatürk’ün ve 23 Nisan’ın öneminden de bahsetti.

Hayati tehlikesi olan hastalıklarla mücadele eden çocuklara yönelik uluslararası bir oluşum olan Bir Dilek Tut Derneği (Make-A-Wish® Türkiye) 2000 yılından beri Türkiye’de faaliyetlerini sürdürüyor. Türkiye’de kuruculuğunu Carole Hakko’nun üstlendiği Bir Dilek Tut Derneği hayati tehlike taşıyan bir hastalıkla mücadele eden 3– 18 yaş arası çocukların kalplerinde yaşattıkları dilekleri gerçekleştiriyor.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.