Ay’da su bulundu! NASA’dan tarihi keşif!

NASA, Ay’ın güneş ışığı alan bölgesinde su keşfettiklerini açıkladı. Henüz ulaşılabilir olup olmadığı bilinmeyen suyun derin uzay araştırmalarında kullanılabileceği düşünülüyor.

NASA, Ay’ın ilk kez Güneş ışığı alan bölgelerinde su keşfettiklerini açıkladı. Su, Ay’ın yarım küresinde bulunan Clavius kraterinde keşfedildi. Keşfedilen suyun derin uzay araştırmalarında kullanılacağı düşünülüyor.

Bilim insanları önceden, direkt güneş ışığına maruz kalan atmosfer yoksunu bölgelerde suyun kalamayacağını düşünüyorlardı. Bu keşifle beraber Ay’ın gölge tarafı yerine, Güneş ışığı alan bölgelerinde de su bulunabileceği ortaya çıktı.

DERİN UZAY ARAŞTIRMALARINDA KULLANILABİLİR

NASA, keşfettikleri suyun derin uzay araştırmaları için kullanılabileceğini umduklarını söylüyor. Ancak bu suyun erişilebilir olup olmadığı henüz bilinmiyor.

Su, Ay’ın güney yarım küresinde yer alan Clavius kraterinde keşfedildi.

blank

Ağırlığından dolayı su, Dünya’dan Ay’a veya herhangi bir gezegene götürülmesi oldukça masraflı. Bu yüzden NASA yetkilileri, astronotların içmesi veya solunabilir oksijene dönüştürülmesi için ve yakıt olarak kullanılabileceği için Ay’da kullanılabilecek suya sahip olmanın çok değerli olduğunu söylüyor.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.