Ayçiçek yağları yıl sonunda sofralarda!

Lüleburgaz Belediyesi Tarımsal Hizmetler Birimli Uzmanı Necmi İnci ile birlikte ihtiyaç sahibi Lüleburgazlılar için yetiştirilen ayçiçek tarlasını inceleyen Başkan Gerenli, “Elde edeceğimiz ayçiçek yağları bu yıl sonunda komşularımızın sofralarında olacak” dedi.

Lüleburgaz Belediyesi’nin “üreten belediye” sloganıyla 380 dönümlük tarım arazisinde ekimini gerçekleştirdiği ayçiçekleri sorunsuz bir şekilde büyüyor. Tarımsal Hizmetler Birimi Uzmanı Necmi İnci ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından titizlikle bakımı yapılan ayçiçekleri, hasat yapıldıktan sonra ihtiyaç sahibi Lüleburgazlıların sofralarına gönderilecek. Tüm bunlarla birlikte Lüleburgaz Belediye Başkanı Dr. Murat Gerenli de ayçiçek tarlasında incelemelerde bulundu.

Tarım arazileri boş kalmıyor!

380 dönümlük tarlada Necmi İnci ile birlikte incelemelerde bulunan ve İnci’den bilgi alan Başkan Gerenli, tarımsal üretimin önemine vurgu yaptı. Lüleburgaz Belediyesi’nin üreten belediye ve tarladan sofraya anlayışıyla hiçbir tarımsal arazisini boş bırakmadığının altını çizen Başkan Gerenli, belediyenin tarım arazilerinde üretilen tüm ürünlerin ihtiyaç sahibi vatandaşlara gönderildiğini söyledi.

“Komşularımızın sofralarında olacak”

Başkan Gerenli, özellikle son yıllarda fiyatlarında büyük artış yaşanan ve alım gücünün oldukça düştüğü ayçiçek yağlarının da yakın zamanda Lüleburgaz’a kazandırılacağını söyleyerek, “Tarımsal Hizmetler Birimi Uzmanımız Necmi İnci ile birlikte halkımız için yetiştirdiğimiz ayçiçeklerindeki son durumu inceledik. Elde edeceğimiz ayçiçek yağları bu yıl sonunda komşularımızın sofralarında olacak” diye konuştu.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.